CASA ALBA ameninta RUSIA cu noi sanctiuni, daca nu ia masuri pentru detensionarea crizei din UCRAINA

Presedintele american, Barack Obama, a amenintat miercuri Rusia cu noi sanctiuni, daca aceasta refuza sa ia “masuri rapide” pentru detensionarea situatiei in Ucraina, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat.

in cursul unei convorbiri telefonice cu premierul italian, Matteo Renzi, Obama a “subliniat necesitatea ca Rusia sa ia masuri concrete pentru a inceta transportul de armament spre Ucraina si sa-si foloseasca influenta asupra grupurilor separatiste, pentru a le convinge sa respecte armistitiul privind incetarea focului”, potrivit Executivului american.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN a decorat peste 300 de voluntari care au ajutat la anexarea PENINSULEI CRIMEEA

Obama si Renzi au “convenit ca continue cooperarea in vederea impunerii unor noi sanctiuni impotriva Russie, daca aceasta nu va lua masuri rapide penru detensionarea situatiei din estul Ucrainei”, afirma Casa Alba.

Ei au subliniat “importanta pentru Guvernul ucrainean si separatisti de a continua discutiile cu privire la punerea in aplicare a planului de pace propus de presedintele” ucrainean Petro Porosenko.

 Citeste si: UCRAINA: VLADIMIR PUTIN a cerut Parlamentului sa ANULEZE autorizarea unei INTERVENTII MILITARE 

Occidentalii acuza Rusia ca ofera armament insurgentilor, cu scopul de a destabiliza aceasa fosta republica sovietica, care urmeaza sa semneze vineri Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.