CASA ALBA: Presedintele DONALD TRUMP va vizita POLONIA inainte de SUMMIT-ul G20

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, va vizita Polonia in iulie, inainte de summitul G20, a anuntat vineri Casa Alba, informeaza Agerpres.

Donald Trump a afirmat explicit pentru prima data, vineri, in conferinta de presa comuna cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, angajamentul SUA fata de Articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic. La scurt timp dupa aceea, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, citat de DPA, a declarat ca vizita in Polonia “va reafirma angajamentul solid al Americii fata de unul din cei mai apropiati aliati ai nostri din Europa si va sublinia prioritatea administratiei de a intari apararea colectiva a NATO”.

In 6 si 7 iulie, Trump va participa, la Wroclaw, la summitul Initiativei celor Trei Mari, alaturi de lideri din mai multe state din centrul, estul si sudul Europei “pentru a demonstra legaturile noastre puternice cu Europa Centrala”, mentioneaza comunicatul Casei Albe, preluat si de agentia Reuters. In continuare, pe 7 si 8 iulie, presedintele american se va afla la Hamburg, pentru summitul G20.

Sursa foto: washington post