Casa Alba, reactie dupa decapitarea jurnalistului american: Serviciile incearca sa afle daca inregistrarea este autentica

Administratia condusa de Barack Obama incearca sa stabileasca veridicitatea inregistrarii video in care un jurnalist american este decapitat de un militant islamist in Irak. Clipul a fost postat pe YouTube marti seara.

“Am vazut o inregistrare in care pare ca se arata omorarea cetateanului american James Foley de catre ISIL” a declarat un purtator de cuvant al Consiliului National de Securitate al SUA, Caitlin Hayden, intr-o declaratie oficiala.

“Serviciile de informatii incearca sa verifice cat de repede posibil daca inregistrarea este autentica. Daca e adevarata, suntem oripilati de uciderea brutala a unui jurnalist american inocent si ne exprimam cele mai adanci condoleante fata de familia sa si de prieteni. Vom veni cu alte informatii cand le vom avea”, a spus Caitlin Hayden.

Afla aici detalii despre decapitarea jurnalistului american

Reamintim ca STATUL ISLAMIC (SI), un grup de jihadisti extremisti, a declarat ca l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, scrie Agerpres, care citeaza AFP.

Intr-un videoclip postat marti pe internet se poate vedea cum un barbat mascat imbracat in negru pare sa taie gatul jurnalistului.

James Foley a fost rapit de barbati inarmati in Siria in noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online dupa publicarea inregistrarii video cerand timp “pentru a gasi raspunsuri”.