Casa Diana confort, locul unde scapi de stres, te relaxezi în natură și ai o vacanță de vis

Deseori stam lipiti de ecranul unui telefon, computer sau tableta pentru cea mai mare parte a zilei. Este timpul sa facem o pauza, sa ne deconectam si sa mergem in aer liber.

Conectarea cu natura este vindecare. Ai auzit vreodata de expresia „scaldat in padure?” Inseamna pur si simplu sa fii in natura si sa profiti la maxim de beneficiile pentru sanatatea mentala si fizica care ti-o ofera natura.

Casa Diana confort este situata pe Valea Avrigului din judetul Sibiu, o locatie pitoreasca intr-o zona inconjurata de natura, loc unde te poti relaxa in piscina, in ciubar sau poti face un gratar alaturi de cei dragi, iar copiii se pot distra de minune in spatiul de joaca special amenajat format din tobogan, leagan si trambulina.

Datorita zonei spectaculoase, poti pleca in explorarea muntilor dimprejur sau a atractiilor turistice precum Palatul Brukenthal sau Castelul de Lut din Valea Zanelor.

Totodata, Casa Diana confort iti pune la dispozitie cateva  ATV-uri, cu ajutorul carora se poate explora toata zona dintre Avrig si Porumbacu de Sus admirand creasta muntilor Fagaras si vizitand repere importante precum Castelul de Lut Valea Zanelor.

Cum natura iti incarca bateriile

Studiile au aratat ca a-ti lua timp pentru a te deconecta fara nici un scop in afara de a experimenta lumea din jurul tau, are un efect pozitiv asupra bunastarii tale. Petrecerea timpului in natura poate imbunatati memoria, poate scadea hormonii de stres si poate reduce sentimentele de depresie sau anxietate.

A fi in natura iti poate ajuta sa iti limpezesti gandurile si este o modalitate grozava de a scapa de stres si de a te relaxa.

Cum sa profiti de o excapada la munte?

  1. Urmareste rasaritul/apusul

Trezeste-te devreme pentru a vedea rasaritul sau mergi spre cel mai apropiat varf de deal pentru a-l vedea apune.

  1. Mergi intr-o excursie

Fa o plimbare relaxata, serpuitoare, lasa-ti gandurile negre intr-o parte si concentreaza-te doar asupra momentului prezent.

  1. Incearca yoga sau meditatia in aer liber

In loc sa mergi la sala, incearca sa practici cat mai des yoga in aer liber.

  1. Mergi in camping sau fa un picnic

Deconecteaza-te de la viata aglometara si zgomotoasa a orasului si fa din natura casa ta, chiar daca doar pentru cateva zile. Intinde un cort si stai noaptea langa un foc de tabara. Sau, ia-ti prietenii si familia si bucura-te de o cina in aer liber.

  1. Cand esti in natura, concentreaza-te pe simturile tale ale vazului, auzului, mirosului, gustului si atingerii.

Studiile arata ca implicarea celor cinci simturi poate ajuta la promovarea sentimentelor de calm si relaxare. Priveste cerul vast, verdeata copacilor, apa linistita sau varfurile uriase ale muntilor. Asculta cantand pasarile, briza printre copaci sau sunetul unui parau care curge lin la vale.

Respira aerul curat si miroase parfumul naturii. Unele plante elibereaza in aer compusi care intaresc imunitatea si se crede ca lumina soarelui creste nivelul serotoninei care te face sa te simti bine.

Daca este necesar, programeaza timp pe care sa-l petreci in aer liber in calendarul tau si lasa-ti ecranele in urma cand te decizi sa mergi intr-o mica vacanta. Odata ajuns in natura, lasa-ti mintea sa se relaxeze, inspira adanc si linistitor si bucura-te de sanatatea pe care ti-o ofera natura.

Iar toate lucrurile acestea le poti face la Casa Diana confort acolo unde relaxarea se impleteste natural cu simturile, iar stresul devine o amintire intr-un peisaj de vis si inconjurat de oameni de calitate.