CASA POPORULUI, cea mai cunoscuta cladire din Romania, NU ARE AUTORIZATIE ISU

PALATUL PARLAMENTULUI, cea mai mare si mai cunoscuta cladire din Romania, NU ARE AUTORIZATIE ISU. CASA POPORULUI functioneaza in acest fel de zeci de ani.

Constructia nu are documentul administrativ prin care inspectoratele pentru situatii de urgenta ar trebui sa certifice indeplinirea cerintei esentiale de “SECURITATE LA INCENDIU”.

Prin indeplinirea cerintei “securitate la incendiu” trebuie ca instalatiile, constructiile si amenajarile sa fie proiectate si executate astfel incat pe toata durata de viata a acestora, in cazul unui incendiu, sa fie asigurate urmatoarele cerinte: estimarea stabilitatii elementelor portante pentru o perioada determinata de timp, limitarea aparitiei si propagarii focului si fumului in interiorul constructiei, securitatea fortelor de interventie, limitarea incendiului la vecinatati si posibilitatea evacuarii oamenilor in conditii de siguranta sau salvarea acestora prin alte mijloace.

CITESTE SI: PESTE 3.200 DE NEREGULI PRIVIND SECURITATEA DE INCENDIU, DESCOPERITE IN SPATIILE PUBLICE DIN TOATA TARA

Precizarea facuta de Palatul Parlamentului :

In Palatul Parlamentului exista un detasament de pompieri, special infiintat, interventia pentru stingerea unui posibil incendiu fiind dublata de formatiunile de interventie organizate la nivelul structurilor Camerei Deputatilor, care ar fi predispuse la un risc mai mare de incendiu. Indrumarea si controlul activitatii de aparare impotriva incendiilor se efectueaza in mod sistematic, prin structurile proprii ale serviciilor institutiei, precum si prin structura special creata a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov (ISUBIF), infiintata la Palatul Parlamentului prin HGR nr. 366/1995 si, ulterior, prin Legea nr.307/2006. In plus, la toate locurile de munca, inclusiv in birourile si salile reprezentative, sunt stabilite regulile si masurile necesare de prevenire si stingere a incendiilor. Inca din faza de proiect a cladirii, au fost prevazute masuri si solutii tehnice pentru securitatea la incendiu, fiind aplicate criteriile si nivelurile de performanta privind siguranta la foc din normativele si standardele specifice in vigoare la data respectiva. Cladirea dispune de instalatii de detectie, semnalizare si anuntare a incendiilor, de stingere cu hidranti (interior si exterior), instalatii de sprinkere cu apa pulverizata si gaz inert, stingatoare portative de incendiu si alte mijloace individuale de protectie si interventie in caz de incendiu.

Sursa foto: Gandul