Casa Regala aniverseaza implinirea a 25 de ani de la intoarcerea PRINCIPESEI MARGARETA in tara

Casa Regala organizeaza, in zilele de 17 si 18 ianuarie, o serie de evenimente dedicate implinirii a 25 de ani de la intoarcerea in tara a PRINCIPESEI MARGARETA, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al regelui Mihai I.

Conform sursei citate, la un sfert de secol de la intoarcerea in tara a principesei, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza Ziua Portilor Deschise.

Evenimentul se va desfasura sambata, in intervalul orar 13.00-17.00, in sala Gheorghe Focsa de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. Principesa Mostenitoare se va alatura, la ora 18.00, beneficiarilor si voluntarilor Fundatiei.

Citeste si: PRINCIPESA MARGARETA: Revenirea la MONARHIE ar fi un lucru FOARTE FRUMOS

In aceeasi zi, Palatul Elisabeta va gazdui, la ora 19.00, seara dedicata celor 25 de ani de activitate ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Cu acelasi prilej, principesa va decora, duminica, in numele regelui, o serie de personalitati din Romania, SUA, Marea Britanie, Franta si Elvetia, iar de la ora 11.00 va vizita, alaturi de personalitati din strainatate, studioul 4 al Televiziunii Romane, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminica, PRINCIPESA MARGARETA si principele Radu vor lua parte in cursul serii, la ora 18.00, la un concert de gala la Ateneul Roman, la reusita caruia isi vor da concursul Camerata Regala, violonistul Remus Azoitei, precum si Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Citeste si: DRUM SIMBOLIC al familiei regale, de Ziua Nationala a Romaniei

Seara se va incheia cu un dineu oficial gazduit de Palatul CEC, la ora 20,00, in prezenta principesei mostenitoare si a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitati, personalitati din strainatate, dar si reprezentanti ai tuturor domeniilor societatii romanesti, care au sustinut Familia Regala in ultimii 25 de ani.

Dupa o intrerupere de 42 de ani, la 18 ianuarie 1990, pasea pe pamant romanesc primul membru al Familiei Regale. In acea zi, la ora 15.00, avionul de Geneva o aducea la Bucuresti pe PRINCIPESA MARGARETA, insotita de sora sa, principesa Sofia. Regele Mihai I a incredintat primei sale fiice misiunea de a-l reprezenta in tara, pentru prima oara de la plecarea in exil, in zorii zilei de 4 ianuarie 1948, mentioneaza sursa citata.

Sursa foto: casa-regala.blogspot.ro