Cascada BIGAR, comparata de Huffington Post cu o scena din filmul Disney “Mica Sirena”. GALERIE FOTO

Cascada BIGAR din Caras-Severin, declarata in 2013 de publicatia The World Geography cea mai frumoasa cascada din lume, este mentionata acum in Huffington Post.

Fascinati de peisajul natural care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita, jurnalistii americani compara caderea de apa cu o scena din filmul Disney “Mica Sirena” si caracterizeaza Izvorul Bigar ca desprins din basme.

“Cateodata vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se intampla cu Izvorul Bigar care parca e desprins din basme… E un loc magic” scrie autorul materialului publicat in Huffington Post.

“Izvorul Bigar din Romania arata ca desprins dintr-un basm. (Ne duce cu gandul la o scena din “Mica Sirena”). Stanca acoperita de muschi si izvorul subteran au dat nastere unui peisaj natural de o frumusete unica. Situata in Muntii Aninei, in vestul Romaniei, aceasta cascada si-a facut loc in nenumarate topuri ale celor mai impresionante locuri din tara si din lume si este lesne de inteles de ce”, mai scrie autorul articolului despre cascada BIGAR

Mondo News iti recomanda si: Cele mai frumoase locuri din Romania – RIMETEA, un loc unic in lume, cu case albe, ferestre verzi si o istorie impresionanta

Prea putin cunoscuta in Romania pana sa figureze in topurile din strainatate, CASCADA BIGAR atrage tot mai multi turisti si devine usor-usor un adevarat potential turistic al zonei declarata rezervatie naturala, care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita, chiar daca dezvoltarea zonei stagneaza. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

CASCADA BIGAR o descoperim pasind pe versantii din jurul drumului national 57 care trece prin Cheile Minisului si leaga Bozoviciul de Anina si Resita. Sipotul apelor ramane inclestat, iarna, intr-o fascinanta perdea de gheata care se intinde pe zeci de metri. Din acest motiv, a fost supranumita “Palatul de clestar”. Taramul Palatului de Clestar cuprinde Cascada Bigar si alte cateva zeci de alte cascade mai mici insirate de-a lungul drumului national 57 care leaga nordul de sudul Banatului. Cand nu mai este inghetata, comoara dintre munti pur si simplu te uimeste.

Site-ul “The World Geography” a plasat minunata cadere de apa pe primul loc intr-un top in care figureaza destinatii renumite din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia. “Este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, unica in modul in care apa se revarsa de pe un damb plin de muschi verde. Cascada este situata exact la Paralela 45, iarasi un fapt unic”, scria publicatia.

In topul celor de la The World Geography, alaturi de Cascada Bigar mai figureaza cascada Flacara Eterna – SUA, aflata in statul New York, in Chestnut Ridge Park, cascada Asik-Asik, Filipine, situata in localitatea Alamada, dar si cascada Labasin din Filipine, situata in statiunea Villa Escudero.

Sursa foto: TVR, Gandul, vestic.ro, ghiduri-turistice.info