Cascadorul Szobi Cseh, internat in stare grava la Institutul Fundeni

Cascadorul Szobi Cseh a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, din cauza unor probleme hematologice grave, pe fondul unei boli incurabile. Potrivit agentiei Mediafax, Szobi Cseh se afla in spital de cateva zile si urmeaza tratamentul de specialitate.

Szobi Csech a aflat ca are cancer anul trecut, diagnosticul fiind unul crud: mielom multiplu si tumoare la coloana. A urmat tratament cu citostatice la Institutul Fundeni, insa boala a evoluat.

Nascut la 11 decembrie la Miercurea Ciuc, Szabolcs (Szoby) Cseh face parte dintr-o familie de secui. A lucrat la Circul de Stat din Bucuresti, in trupa “Ganea”, inca de pe vremea cand se afla in facultate, perioada in care a colaborat  cu marele regizor Sergiu Nicolaescu la filmul “Dacii”.

Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice din Romania ce contineau secvente de actiune-lupte si a executat multiple cascadorii dificile si spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial. In mai 2010, cascadorul Szoby Cseh a fost decorat Ordinul National “Serviciul Credincios” in grad de Cavaler.

Foto: Realitatea TV