Case ieftine langa Bucuresti! O casa construita pe pamant in Corbeanca, mai ieftina decat un apartament in oras

Casele construite langa Bucuresti au devenit mult mai accesibile clientilor, fata de anii trecuti, o casa in Corbeanca de exemplu avand un pret mai mic decat cel al unui apartament situat in oras.

Un apartament cu doua camere situat in Bucuresti are un pret mediu de circa 53.000 euro, iar o casa in comuna Berceni construita in 2010, cu o suprafata de 260 mp, cu parter si etaj, costa 52.000 de euro, potrivit economica.net, care citeaza o analiza imobiliare.net.

O casa cu 5 camere din Corbeanca, cu o suprafata de 178 mp si cu un teren de 533 mp, construita in 2011, este scoasa la vanzare la pretul de 57.000 de euro, dar locuinta este partial finisata.

Aproximativ 73.000 de euro este pretul mediu solicitat pentru un apartament cu 3 camere, in timp ce la acelasi pret se vinde o vila in Corbeanca cu 5 camere, cu o suprafata utila de 100 mp, pe structura de lemn, si cu teren de 445 mp.

“Daca in urma cu 4-5 ani vilele atat din Capitala, cat si din afara orasului erau mult mai scumpe decat apartamentele, acum casele pe pamant din jurul Bucurestiului au ajuns sa fie mult mai accesibile. Asadar, incepand cu 40.000 de euro poti achizitiona o casa modesta, cu conditii decente, amplasata in Comuna Berceni, Cernica sau Popesti – Leordeni. Dar daca cumparatorii ridica stacheta si vor mai multa verdeata, un aer nepoluat si finisaje de calitate superioara, acestia se orienteaza spre zone precum Snagov sau Corbeanca, unde incepand cu 50.000 de euro se poate achizitiona o casa pe pamant, cu o curte generoasa”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager imobiliare.net.

Foto: Ziarul Financiar