CASTELUL BRAN a fost scos la VANZARE. Reactia proprietarilor si a Ministerului Culturii

CASTELUL BRAN a fost scos la VANZARE, o firma de avocatura din New York fiind insarcinata cu derularea operatiunii prin care proprietarii celui mai cunoscut obiectiv turistic din Europa de Est, vizitat anual de peste 560.000 de persoane, spera sa obtina cel putin 47 de milioane de lire sterline.

UPDATE 13.26: Ministerul Culturii afirma ca nu a primit nicio instiintare privind vanzarea CASTELULUI BRAN, in conditiile in care statul roman are drept de preemtiune.

“Nu a fost primita nicio instiintare (privind vanzarea CASTELULUI BRAN – n.r.). In cazul in care va exista o instiintare, Ministerul Culturii va analiza documentatia”, se arata intr-un raspuns al Ministerului Culturii tansmis Mediafax.

UPDATE 13.18: Avocatul familiei Habsburg, Corin Trandafir, a negat luni informatiile aparute in presa internationala potrivit carora CASTELUL BRAN este de vanzare, precizand ca acestea sunt doar niste compilatii realizate pe baza unor date aparute pe internet cu mai multi ani in urma.

“Articolul este o compilatie intocmita pe baza unor informatii aparute pe internet cu ani in urma. Castelul nu este de vanzare”, a declarat Corin Trandafir, citat de Mediafax.

El a precizat ca, in cazul in care candva s-ar pune problema scoaterii la vanzare a CASTELULUI BRAN, va fi respectat “dreptul de preemtiune” al statului roman.

“In cazul in care candva s-ar pune problema, oricum trebuie respectat dreptul de preemtiune al statului. Dar, repet, castelul nu este de vanzare”, a mai spus avocatul.

Mark Meyer, un reprezentant al casei de avocatura Herzfeld & Rubin, a declarat, conform dailymail.co.uk, ca “daca cineva va veni cu o ofera rezonabila, o vom studia si o vom lua in calcul”.

Citeste si: TOP 10 cele mai fascinante castele din lume. Branul este si el prezent. GALERIE FOTO

Potrivit aceleiasi surse, statul roman are drept de preemptiune, fara sa il fi exprimat deocamdata.

Construit in 1211, CATELUL BRAN a fost oferit reginei Maria, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, intrand, in 1938, in posesia principesei Ileana si fiind revendicat, si castigat, de catre mostenitorii acesteia, Dominic, Maria Magdalena si Elizabeth de Habsburg.

Citeste si: Castelul Bran, scena unui serial National Geographic inspirat de personalitatea lui Vlad Tepes

Meyer a mai declarat ca “arhiducele Dominic si familia sa tin foarte mult la viitorul CASTELULUI BRAN”, lasand sa se inteleaga ca in incinta castelului ar putea fi construit un hotel care sa ii primeasca pe cei care doresc sa petreaca mai multe zile in “vecinatatea” personajului inspirat de Bram Stoker.

Sursa foto: turistintransilvania.com