Câștigător Chefi la cuțite 2020. Cine este cel mai bun bucătar din România

Câștigător Chefi la cuțite 2020. Marea finală a sezonului 8 al emisiunii concurs Chefi la cuțite și-a desemnat marele câștigător, miercuri seară, la Antena 1. În finală, Roxana Blenche din echipa lui chef Florin Dumitrescu, Maria Șandru și Ionut Belei din echipa lui chef Sorin Bontea s-au luptat pentru marele premiu.

Ionuț Belei (cuțitul de aur), concurentul din echipa tunicilor cu dungi, condusă de chef Sorin Bontea, este câștigătorul acestei ediții a Chefi la cuțite.

Ionuț Belei, în vârstă de 25 de ani, a câștigat și premiul în valoare de 30.000 de euro și titlul de cel mai bun bucătar din România. În marea finală de la Chefi la cuțite, Ionuţ Belei i-a chemat alături de el pe Paul Maxim, Vlăduț Manoliu, Robert Vasiliu (Ragnar Vikingul), Coca Nicolae Eupsihie, Cătălin Rizea.

Starterul lui Ionuţ a constat în homar, spumă de lime, gel de lime, coriandru şi unt caramelizat. La main course a preparat fisch medley, piure de lobodă şi caviar, iar la desert nougat, mousse brittle de caramel, fructe şi spumă de grenadină.

Ionuţ Belei a mărturisit, printre lacrimi, că munceşte de şapte ani în străinătate şi că obţinerea marelui premiu este şansa lui să se întoarcă acasă, să muncească în România.

Ionuț Georgel Belei are diplomă de electrician dar a lucrat timp de șapte ani în restaurante din Germania, ude a pornit de jos, de la spălat vase și măturat podele. „Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiște, nu erau geamuri”, a povestit Ionuț. „M-a luat plânsul, m-am pus pe o bancă și m-a luat plânsul, am zis că Germania nu mă vrea.”, a continuat acesta. „Am schimbat restaurantele, am ajuns să lucrez și cu un chef care avea o stea Michelin, am lucrat apoi cu un chef italian foarte bun, de la care am învățat foarte multe”, a mai spus Ionuț. ”Acum, Chefi la cuțite m-a adus înapoi acasă”, a declarat Ionuț Belei după ce a aflat că este câștigătorul sezonului 8 al competiției culinare.

Sursa foto: Antena 1