CASTIGATOAREA EUROVISION 2014: CONCHITA WURST – Femeia cu barba! VIDEO

CASTIGATOR EUROVISION 2014: Castigatoarea concursului EUROVISION SONG CONTEST 2014 este CONCHITA WURST sau “femeia cu barba” cum a fost poreclita. Reprezentanta Austriei din semifinala EUROVISION a starnit controverse in randul telespectatorilor. “E femeie sau barbat?”, s-au intrebat multi.

CONCHITA WURST a fost cea mai controversata concurenta din acest an, iar presa din Europa a comparat-o deja cu Dana International. 

Nascuta in Columbia,  CONCHITA WURST are 24 de ani, iar numele sau real este Tom Neuwirth. Nu a vrut sa renunte la barba desi se considera femeie si a suferit numeroase operatii pentru a-si schimba sexul. Conchita Wurst se autocaracterizeaza ca fiind un simbol al tolerantei si o sustinatoare a libertatii artistice. O puteti vedea in video de mai jos.

Vezi aici cum s-a desfasurat finala Eurovision 2014

CASTIGATOR EUROVISION 2014: CONCHITA WURST a luat parte, in 2006, la a treia editie a emisiuni Starmania, clasandu-se pe locul 2 (Nadin Beiler a fost castigatoarea). Un an mai tarziu a fondat o trupa de baieti “Jetzt anders!” care si-a incheiat activitatea in acelasi an.

CASTIGATOR EUROVISION 2014: In 2011, ea a debutat sub numele de CONCHITA WURST la selectia nationala a Austriei pentru Eurovision 2012 reusind sa se pozitioneze a doua.

CONCHITA WURST a reprezentat Austria la EUROVISION cu melodia “Rise Like A Phoenix”. Va invitam sa o ascultati mai jos.