Cat a incasat statul din cresterea salariului minim si contributiile pentru sanatate pe chirii si terenuri

salariu-minim-romania

Incasarile statului din cresterea salariului minim si contributiile pentru sanatate pe chirii si terenuri au fost in crestere, dupa primele noua luni din acest an. Statul a raportat cresteri pe linie atat pentru veniturile din contributii sociale de sanatate, cat si pentru cele din contributii la somaj si pensii, fata de aceeasi perioada din 2013.

Cresterea in doua etape a salariului minim, precum si introducerea obligatiei de plata a constributiilor pentru sanatate in cazul chiriilor au facut posibile majorarile de venituri. Astfel, in primele noua luni din an, incasarile din contributii pentru sanatate au fost mai mari cu 14,9% fata de aceeasi perioada din 2013.

Citeste si: Companiile care vor sa beneficieze de ajutor de stat pot depune cererile intre 22 septembrie si 17 octombrie

Incasarile au ajuns la 13,892 miliarde de lei, fiind in crestere cu 1,8 miliarde fata de anul trecut. Un milliard a incasat in plus statul si din contributiile pentru asigurari sociale, care au cumulat, dupa noua luni, 29 de miliarde de lei, scrie evz.ro.

Totodata, contributiile pentru somaj au inregistrat la primele noua luni o crestere de circa 47 de milioane de lei.

Veniturile bugetare totale au fost la finele primelor noua luni de 135 de miliarde de lei, cu 7,3 miliarde peste cele 128,6 miliarde de lei inregistrate in 2013.