Cat a pierdut ROMATSA dupa GREVA CONTROLORILOR DE TRAFIC AERIAN?

Neincasarile ROMATSA din cauza GREVEI DE DOUA ORE declansate miercuri de CONTROLORII DE TRAFIC AERIAN sunt calculate la 250.000 euro, suma la care s-ar putea adauga, ulterior, anumite solicitari din partea celor afectati — aeroporturi, companii aeriene si pasageri, a declarat directorul general al regiei, ION AUREL STANCIU, relateaza Agerpres.

”I-am notificat pe dumnealor (partenerii sociali — n. r.) printr-o adresa oficiala ca, dintr-un calcul estimativ al actiunii revendicative de astazi, GREVA DE AVERTISMENT, este vorba despre neincasari de 250.000 euro, plus, ulterior, ce nu pot fi calculate, anumite SOLICITARI DIN PARTEA COMPANIILOR AERIENE CE NU POT FI CALCULATE, a aeroporturilor, pasagerilor si asa mai departe”, a explicat Stanciu.

CITESTE SI:GREVA ROMATSA: Presedintele CA, MARCEL PARVU, si-a dat DEMISIA. UPDATE

Potrivit acestuia, patronatul a incercat sa rezolve cat mai multe dintre solicitarile sindicalistilor, insa acestia au avut o pozitie ‘inflexibila’.

”In esenta, pe timpul negocierilor, noi am cautat sa dam dovada de flexibilitate si sa incercam sa ajungem la cat mai multe din aceste revendicari. Unele dintre ele exced prevederilor legale. Atunci, din pozitia noastra, am spus: ‘Ok, retragem toate propunerile noastre, acceptam toate solicitarile dumneavoastra, cu conditia ca acestea sa fie conform prevederilor legale si conform hotararilor CA’. Aceasta notificare am facut-o din 26 iunie. Am continuat sa negociem, pozitia a ramas la fel de inflexibila: acceptati, cum va cerem noi, contractul colectiv de munca 2014 — 2015, doar sa stergem anul si sa trecem 2015 — 2016, ceea ce nu se poate. ”, a precizat Stanciu.

Controlorii de trafic aerian s-au aflat miercuri in GREVA DE AVERTISMENT, timp de doua ore, intre 11:00 si 13:00, cauzele fiind neincheierea Contractului Colectiv de Munca, dar si nerezolvarea unui numar de 14 revendicari ale sindicatelor.

In acest moment, la Ministerul Transporturilor are loc o intalnire intre liderii ROMATSA si reprezentantii sindicatului controlorilor de trafic aerian.

Sursa foto: jurnalul