Cât câștigă un contabil in București!

Cât câștigă un contabil in București, sau cât câștigă orice angajat pe orice poziție din România?

Este probabil cea mai răspândită întrebare pe care o vedem din ce în ce mai mult în mediul online. Răspunsurile sunt din ce în ce mai grele având în vedere că domeniul contabilității este unul foarte difuz și multilateral. Mulți contabili experți activează pe cont propriu, în firme, dar și ca persoane juridice.

Așadar, cât câștigă un contabil in București?

Nu avem cum să știm cu exactitate câți bani rămân celor care sunt la conducerea unor firme de contabilitate, iar o analiză asupra cifrei de afaceri, nu ne-ar spune foarte clar care este suma câștigată atunci când ai o firmă de contabilitate. Ceea ce putem analiza însă este salariul mediu obținut de un contabil in București în funcție de numărul de ani de experiență și activitate pe care îi are.

Avem un articol oficial unde sunt exprimate în mod public salariile medii pentru contabilii din România. În 2019, salariul mediu publicat pe o platformă de joburi din România era de 3900 RON, NET. La vremea aceea, acest salariu era mai mare decât salariul mediu pe economie obținut în România.

Contabilitatea este una dintre cele mai bine plătite industrii din România la ora actuală,  dar ceea ce nu ne este foarte clar, este ce experiență are contabilul care primește acești bani.

Ce experiență ai nevoie ca și contabil?

Evident, cu cât ești mai experimentat și cu cât acumulezi mai multă experiență, cu atât vei putea să fii și plătit mai bine decât ceilalți colegi de breaslă. Aceste informații le-am găsit singuri și se pare că salariile cresc destul de mult.

De exemplu, pentru un contabil in București cu o experiență de 5 ani în domeniu, salariul mediu din România este de 4805 RON. Salariul de la care pleacă o astfel de persoană este de 3287 RON, iar cel mai bine plătit contabil cu minim 5 ani de experiență câștigă 7000 RON.

Articol:https://shop-mag.ro/