Cat castiga vedetele care fac reclame pe Facebook

Vedetele din showbiz-ul romanesc sunt foarte active in mediul online. Celebritatile promoveaza anumite produse, dar nu pe gratis. Artistii care au peste 1 milion de fani pe pagina lor oficiala sunt alesi de companii, in scopul unor reclame pe Facebook. Sumele sunt destul de frumusele, pornind de la 1.000 de euro pentru un singur mesaj de promovare.

Nu e nici o noutate ca vedetele castiga bani frumosi din spoturile publicitare in care apar. Ne-am obisnuit sa le vedem pe micile ecrane, dar cum totul se muta pe internet, celebritatile autohtone profita de faima lor si promoveaza anumite produse pe Facebook, contra unor sume cuprinse intre 1.000 – 2.500 de euro.

CITESTE SI: Se casatoresc? Lidia Buble: «Da! Am primit inelul!»

Catalin Botezatu a fost printre primii ambasadori ai unor branduri foarte cunoscute, pe care le-a promovat prin toate mijloacele: evenimente, retele de socializare, aparitii TV, potrivit ziarului Ring. Mai sunt si vedete care primesc cadouri de la diverse firme, care constau in haine, accesorii, produse cosmetice si chiar produse de curatenie, apoi le fac reclama pe conturile lor de socializare, fara a fi insa platite.

Cele mai profitabile raman conturile de socializare. Facebook ajuta multe vedete autohtone sa-si rotunjeasca veniturile. Firmele de PR sustin ca sumele pe care le primesc celebritatile care fac reclama sunt confidentiale, dar ca este vorba de mii de euro, plus produse oferite cadou vedetelor.

Printre vedetele de la noi care au promovat diferite campanii se numara Radu Valcan, Elena Gheorghe, Andreea Banica, Delia si Adelina Pestritu. Tot in mediul online, alte VIP-uri din Romania promoveaza intens anumite produse, pe blogurile lor personale. Este si cazul Laurei Cosoi si al Andreei Raicu, care fac reclama unor produse sub forma de test, publicand articole de blogurile lor. Un alt exemplu este Teo Trandafir. Si ea promoveaza anumite campanii si produse pe blogul ei personal. Aceste vedete isi negociaza sumele pe care firmele trebuie sa le plateasca pentru a le ajuta cu reclame. 

Una dintre vedetele autohtone care nu face reclama pe Facebook este Inna, care are peste 12 milioane de fani virtuali. Promovarea pe retelele de socializare nu este regasita nici in randul anumitor celebritati de calibru international, precum Beyonce si Rihanna, care isi asociaza numele cu anumite produse foarte rar si doar in campanii importante.

 Sursa: click