Cât costă cea mai scumpă înghețată din lume! Se servește după instrucțiuni speciale

Cea mai scumpă înghețată din lume poartă numele de Byakuya (trad. Soarele de la Miezul Nopţii) este făcută de maeștri cofetari din Japonia. Chefii din Țara Soarelui Răsare au reușit să intre în Cartea Recordurilor datorită acestui desert unic, care are la bază mai multe ingrediente de origine europeană, scrie CNN.

Cea mai scumpă înghețată din lume se serveşte după instrucţiuni speciale și costă costă 880.000 de yeni, adică aproximativ 6.380 de dolari, mai notează sursa citată. Prețul piperat al acestui desert se deduce din costul ridicat al ingredientelor, printre care o trufă albă rară cultivată în regiunea Piemont. Trufa albă are un preț de 2 milioane de yeni kilogramul, adică aproximativ 14.510 de dolari. Byakuya este servită cu frunze de aur comestibile și două tipuri de drojdie de sake.

„Ne-a luat peste 18 luni să ne dezvoltăm acest desert, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul perfect”,  a declarat reprezentantul companiei Cellato pentru Guinness World Records, citat de CNN.

Cea mai scumpă înghețată din lume se serveşte după instrucţiuni speciale într-o manieră menită să le ofere clienților o experiență inedită. Înainte de a mânca înghețata, clienților li se recomandă să aștepte pănă în momentul în care aceasta ajunge la o textură moale, iar apoi să adauge sosul din trufe albe. Mai mult, înghețata este degustată cu ajutorul unei lingurițe speciale. Cellato recomandă ca îngheţata să fie servită cu sake sau cu un vin alb franțuzesc.

Sursa foto: CNN