Cat costa florile din parcurile administrate de ALPAB

Bugetul pe 2013 de achizitii de flori al Administratiei „Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti” (ALPAB), care are grija de cele 9 mari parcuri ale Capitalei, este comparabil cu cel de anul trecut, de 130,000 de lei.

Reprezentantii ALPAB cumpara doar seminte si bulbi de flori, pe care le cultiva in serele proprii. La sfarsit de august, oficialii Administratiei nu sunt siguri pe bugetul sau de achizitii pe anul in curs, ci spun doar ca acesta „este comparativ cu cel din anul 2012″, potrivit economica.net. Anul trecut, „pentru programul floricol s-a achizitionat doar samanta de flori anuale, bienale, bulbi de flori in valoare de 130.000 lei”

Pentru a evita costurile ridicate din anii trecuti, ALPAB a cumparat doar seminte si bulbi, incepand cu anul 2012, iar „necesarul de rasaduri de flori a fost realizat in serele administrate de ALPAB, pe o suprafata totala de 126.300 mp”. ALPAB are in grija doar celebrele parcuri Herastrau, Cismigiu, Carol, Parcul Circului, Tineretului, Bordei, Izvor, Floreasca si Parcul Unirii.

Sursa foto: mediafax.ro