Cât costă o imprimantă dentară 3D?

Imprimarea 3d a devenit una dintre practicile esențiale pentru domeniul stomatologic, din ce în ce mai mulți proteticieni echipându-și cabinetele cu imprimante 3d pe care le utilizează îndeosebi pentru realizarea unor lucrări temporare, dar și a diverselor dispozitive sau coroane necesare nevoilor pe care le au pacienții.

Specialiștii din acest domeniu sunt preocupați în permanență de a le oferi pacienților cele mai bune produse medicale, iar în acest sens aceștia trebuie să se ocupe de producția personalizată de proteze și diverse aparate pentru medicii stomatologi.

Numeroși specialiști din domeniul dentar și-au însușit tehnicile de imprimare 3d profesională și s-au specializat în stomatologia digitală, punând astfel la dispoziția pacienților cele mai noi rezultate pe care le pot obține în acest domeniu.

Ce este imprimarea 3d?

Imprimantele 3d utilizate pentru realizarea materialelor necesare, realizate de regulă din rășină biocompatibilă, sunt cele care dispun de tehnologia SLA sau DLP. Acestea facilitează crearea de dispozitive dentare în numeroase moduri, cele mai mari beneficii constând în rezultate mai precise și reproductibile. Imprimarea 3d devine astfel cea mai bună modalitate de obținere a produselor dentare, fiind cea mai rapidă, cea mai puțin costisitoare în acest sens și totodată una dintre tehnicile prin care se folosește cel mai puțin material.

Imprimarea 3d dentară

Pentru a realiza imprimarea 3d, medicii specialiși în domeniul dentar trebuie să se echipeze corespunzător. Astfel, este nevoie nu numai de dispozitivul în sine, ci și de diverse Consumabile care fac posibilă obținerea produselor finale. Aceștia au nevoie de un fascicul de conuri și de o cameră optică prin care se obțin razele X și amprenta pacientului. Următorul pas este reprezentat de echiparea cu software pentru a face posibilă procesarea digitală. Bineînțeles, piesa de rezistență este dată de imprimanta 3d, o imprimantă care să folosească una dintre tehnicile SLA sau DLP.

Costurile imprimării 3d dentare

Costurile pe care le implică toate acestea sunt, într-adevăr, ridicate, iar pentru unii pot părea chiar șocante, însă important este ca oricine investește într-un astfel de dispozitiv să privească în perspectivă, astfel încât să se asigure de toate avantajele pe care le comportă acest lucru pe termen lung.

Prețurile acestor dispozitive sunt de ordinul zecilor de mii, însă pentru cele mai eficiente rezultate pe termen lung, acestea sunt cele mai recomandate dispozitive de care poți beneficia. Înainte de a avea o opinie finală despre costurile unei imprimante dentare 3d, nu uita să iei în calcul nu numai investiția inițială, ci și costurile de funcționare și cele de service și întreținere.