Cât costă un bilet pentru cea mai lungă croazieră fluvială din istorie

Astăzi o navă de lux din India,  MV Ganga Vilas, va pleca din orașul Varanasi în cea mai lungă croazieră fluvială din istorie. Vasul va naviga pe o distanță de 3.200 de kilometri (aproximativ 1.988 de mile) de căi navigabile în India și Bangladesh, informează CNN.

Prețul biletelor variază între 4,2 milioane și 4,5 milioane de rupii fiecare, adică 51.114 – 54.765 de dolari pentru fiecare pasager, precizează sursa citată. MV Ganga Vilas are 18 apartamente și va avea la bord 36 de pasageri, în majoritate din Elveția și Franța, dar și din alte țări, alături de cei 48 de membri ai echipajului. Itinerariul MV Ganga Vilas se întinde de-a lungul fluviului Gangelui și a altor căi navigabile prin cinci state din vestul Indiei, apoi în Bangladeshul vecin, vizitând parcuri naționale, situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și multe alte orașe mari de-a lungul drumului. Interioarele navei au fost inspirate de opera pictorului german Josef Albers din secolul al XX-lea.

Această croazieră fluvială va avea loc de două ori pe an, între lunile octombrie și martie, atunci când vremea este mai bună și nivelul apei râului este ridicat. Organizatorii au anunțat că biletele pentru cele două călătorii programate în 2024 s-au epuizat deja.

Sursa foto: CNN