Cat costa un exemplar din cea mai rara rasa de caini din lume si de ce sunt atat de pretuiti

In urma cu cateva saptamani s-au nascut in Europa, pentru prima data, patru pui din cea mai rara rasa de caini din lume, eveniment cu adevarat special pentru iubitorii de caini. Originari dintr-o insula din Vietnam, pretul unui singur animal este extrem de piperat, dar cunoscatorii sunt dispusi sa ofere oricat pentru a intra in posesia unui exemplar.

Rasa de caini Phu Quoc este considerata cea mai rara din lume, iar prima persoana din Europa care a reusit sa cumpere anul trecut doua astfel de exemplare este britanica Catherine Lane. Phu Quoc sunt atat de cautati si de apreciati pentru ca sunt considerati reprezentanti ai celei mai pure rase de caini din lume. In toata lumea, mai exista 800 de exemplare inregistrate din aceasta rasa de caini.

CITESTE SI: Cum imbatranesc cainii. Vezi galerie foto 

Perechea de caini cumparata de britanica a dat nastere recent la patru pui, iar pretul pentru un singur catelus porneste de la 14.000 de euro.

Femeia a primit oferte de la cumparatori din toata lumea, din Seychelle pana in Kuwait si Noua Zeelanda. Doritorii au facut si oferte care au depasit  20.000 de euro, in speranta ca unul dintre cele patru exemplare le va reveni.

Sursa:adevarul