Cât costă un tratament cu Remdesivir, medicamentul împotriva coronavirusului

Cât va costa tratamentul cu Remdesivir, medicamentul împotriva COVID-19. Gilead Sciences a stabilit prețul tratamentului cu acest medicament care dă rezultate bune împotriva noului coronavirus. Conform sursei citate, un flacon va costa 390 de dolari, în timp ce, un tratament de cinci zile, în Statele Unite și alte țări dezvoltate se ridică la un total de 2.340 de dolari, informează Reuters.

Prețul pentru companiile americane private de asigurare va fi de 520 de dolari pe flacon, a spus producătorul de medicamente, ceea ce înseamnă 3.120 de pacient pentru un tratament de 6 flacoane cu remdesivir. Prețul este sub recomandarea celor de la Institute for Clinical and Economic Review (ICER) de săptămâna trecută de 5.080 de dolari pe cură.

Gilead Sciences a încheiat un acord cu Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), iar spitalele ar trebui să primească tratamentul până la sfârșitul lui septembrie. Departamentul pentru Sănătate a asigurat peste 500.000 de cure de tratament pentru spitalale americane pentru septembrie.

Gilead a încheiat un acord cu producători de medicamente din India și Pakistan, inclusiv cu Cipla și Hetero Labs, pentru a produce Remdesivir pentru 127 de state aflate în dezvoltare. Versiunea Cipla a medicamentului are un preț de 5.000 de rupii (66,24 de dolari), în timp ce varianta Hetero Labs are un preț stabilit la 5.400 de rupii.

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea condiționată de punere pe piață a medicamentului Remdesivir pentru tratarea adulților și copiilor de peste 12 ani bolnavi de Covid-19 care au nevoie de oxigen suplimentar.

Remdesivir este primul medicament împotriva Covid-19 recomandat pentru autorizare în UE. Această aprobare înseamnă că medicii pot prescrie medicamentul companiei Gilead, sub numele de Veklury, în Europa, odată ce este aprobat de Comisia Europeană.

Sursa traducere și adaptare: hotnews.ro