Cat mai rezista pactul de coabitare? Traian Basescu il regreta, Antonescu nu il recunoaste, Ponta se abtine

Pactul de coabitare a fost si astazi subiect la varf pe ordinea de zi a politicienilor romani. Traian Basescu nu a confirmat ruperea pactului, desi a amenintat cu aceasta actiune, de aproape saptamana. Ca de obicei, Crin Antonescu nu recunoaste valoarea pactului, in timp ce Victor Ponta este singurul care nu doreste sa ia o decizie in acest sens.

Seful statului i-a facut din nou cu ou si cu otet  pe liderii USL, Ponta si Antonescu. “Au demonstrat de la semnare pana acum ca nu au inteles nimic din ce au facut in 2012. Sunt bebelusi in ceea ce priveste intelegerea functionarii instituttii democratice. Acordul l-a facut frecventabil pe cel ce a semnat acordul. Antonescu este profund nefrecventabil, spre deosebire de Ponta, care a semnat acordul care spune sa respectam legile statului roman.”, a declarat presedintele Basescu la Palatul Cotroceni.

In replica, Antonescu  a declarat, inca o data, ca ca pactul de coabitare nu trebuia sa existe: “In legatura cu acest pact se petrec  lucruri comice, daca nu ar fi legate de tara noastra.  Pactul e o fictiune, el nu exista, e doar un pretext pentru acest circ zilnic. Sansa Romaniei este sa se dea legi bune.”, a spus liderul PNL la Antena 3.

Cat despre faptul ca Basescu l-a numit “nefrecventabil” in  relatiile externe, Antonescu a precizat: “Regimul meu de frecventabilitate externa este unul perfect normal. Ca sunt nefrecventabil e o minciuna! Eu sint presedinte al Senatului in Romania. Am avut intalniri in toata Europa cu omologii mei;  la Madrid, in Germania, intalnire cu presedintele Senatului din Elvetia, in aceasta luna urmeaza o intrevedere cu omologul  din Polonia. Pesemne ca Basescu o fi frecventavbil, dar nu e frecventat”.