Cât va dura starea de alertă? Răspunsul oferit de premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea coronavirusului este prezentă în comunitate.

”Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a declarat Ludovic Orban.

”Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele prezentate public că avem un nivel de răspândire îngrijorător. Creşterea nu e una care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere”, a mai spus premierul României.

Ludovic Orban crede că persoanele care vorbesc despre manipularea cifrelor referitoare la epidemie sunt ”duşi cu capul”. ”Nu manipulăm nicio cifră. Avem un număr de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt nişte analize care se fac după o metodologie, există un sistem de centralizare. Nimeni nu poate să manipuleze astfel de informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, a conchis șeful Executivului.

Sursa foto: gov.ro