Catalin Boboc, senator PNL, dupa votul pozitiv dat in cazul Vosganian si Ariton: Noi nu dam verdicte, cei doi colegi trebuie sa-si sustina nevinovatia

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Catalin Boboc, a declarat marti, dupa ce institutia a dat aviz favorbail pentru urmarirea penala a lui Varujan Vosganian si Ion Ariton, conform solicitarii venite de la DNA, ca decizia nu este una comoda, adaugand insa ca” astazi am decis cu totii prin vot faptul ca in fond o vinovatie sau nevinovatie trebuie asumata la instanta”. Senatorul PNL, Catalin Boboc, a mentionat, insa, ca in dosar ar fi lucruri care i-ar fi facut pe parlamentarii din Comisia Juridica sa voteze “pentru”.

“Decizia nu este una comoda, numai ca astazi am decis cu totii prin vot faptul ca in fond o vinovatie sau nevinovatie trebuie asumata la instanta. Ne-am asumat noi din PNL asta si ar fi bine sa nu tergiversam lucrurile. Punem acestor oameni piedici in a-si dovedi nevinovatia. Sa stiti ca ambii colegi au fost fost de acord ca nu solicita din partea noastra vreo amanare sau vreo protectie. Este un lucru bun”, a spus seful Comisiei Juridice din Senat.

Citeste si: RAPORT POZITIV PENTRU ION ARITON SI VARUJAN VOSGANIAN DIN PARTEA COMISIEI JURIDICE

“Nici Comisia Juridica si nici plenul Senatului, nu sunt locurile in care o persoana este declarata vinovata sau nevinovata. Noi nu dam verdicte, repet, noi am considerat oportun ca cei doi colegi sa mearga si sa-si sustina nevinovatia in fata instantei. Orice tergiversare nu ar face decat sa planeze o mie de suspiciuni. Noi am decis ca pe astfel de subiecte sa nu franam acest proces. Nu-ti face placere sa votezi impotriva unui coleg, insa sper ca va deveni o practica la Parlament, astfel incat sa nu fie impiedicat actul de justitie”, a mai precizat senatorul Boboc.

Intrebat daca se asteapta ca si plenul sa impartaseasca punctul de vedere exprimat astazi, liberalul a raspuns: “Fiecare coleg va avea votul sau, nu am de unde sa stiu”.

Amintim ca senatorii juristi au avizat favorabil, marti, cererile pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Ion Ariton. Raportul va merge in plenul Senatului, unde se va vota pentru sau impotriva ridicarii imunitatii celor doi. Membrii comisiei au votat in unanimitate pentru avizul celor doi senatori.