Cătălin Botezatu despre calvarul trăit în pușcăria din Italia

Cătălin Botezatu a făcut o serie de mărturisiri despre unul dintre cele mai grele momente din viața sa petrecut în anul 1996. Cunoscutul designer a fost arestat în Italia și a rămas închis acolo timp de aproape un an de zile. Ajuns la capătul puterilor, el a încercat și să-și pună capăt zilelor, iar asta i-a determinat pe italieni să permită transferul lui la Penitenciarul Rahova, unde l-a avut coleg de celulă pe Miron Cozma.

„Am stat într-o închisoare de maximă siguranţă, cu cei mai mari infractori şi mafioţi ai Italiei. Am stat în celulă cu un mafiot condamnat pe viaţă. Era privilegiat, stătea într-un halat de mătase, fuma trabuc, vorbea la telefon. Îmi povestea în fiecare seară despre crimele pe care le-a făcut, cu o nonşalanţă extraordinară. Jur că ceea ce am văzut acolo este la fel cu ceea ce vezi într-un film de acel gen”, povestește Cătălin Botezatu.

Cătălin Botezatu a fost arestat la Cremona, după ce a fost acuzat în Romania de bancrută frauduloasă. El a luat de la bancă un credit de 350.000 de dolari, bani pe care nu i-a restituit. Iar asta i-a adus mai târziu condamnarea.

„M-a durut când am fost închis, nu puteam să mă apăr. Am vrut să-mi demonstrez nevinovăţia. În noaptea de Crăciun am stat în arest preventiv. Se auzeau urlete, ţipete. A fost foarte greu, am pierdut tot. Acela a fost momentul în care am vrut să mă sinucid. Simţeam că nu mai văd calea de scăpare, a fost groaznic. Ştiam că am pierdut mult, mă gândeam dacă am şansa să ies să mă apăr. Dar eu am luptat şi am demonstrat că pot să fac mai mult decât făcusem la momentul respectiv”, a mai spus Cătălin Botezatu.

Sursa foto: facebook