Catalin Botezatu va fi audiat in dosarul tablourilor furate de la muzeul din Rotterdam

Cunoscutul designer Catalin Botezatu va fi audiat, marti, de magistratii Judecatoriei Sectorului 3 din Capitala in dosarul tablourilor furate din muzeul din orasul olandez Rotterdam, in 2012,  de o banda de infractori romani, informeaza postul Realitatea Tv.

Catalin Botezatu va trebui sa povesteasca judecatorilor care este legatura sa cu Petre Condrat, fostul sau asistent implicat in jaful picturilor de la Rotterdam, dar si daca a intentionat sa achizitioneze o parte dintre acestea.

In data de 15 iulie 2013, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si, in lipsa, pe Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.

Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu si Olga Dogaru au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

Adrian Procop si Radu Dogaru sunt acuzati ca, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efractie in Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat sapte picturi in ulei si acuarele.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile „Tete d’Arlequin”de Pablo Picasso, “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, “Waterloo Bridge” si “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee” de Paul Gauguin, “Autoportrait” de Meyer de Haan si “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Sursa foto: realitatea.net