Catalin Chiper, secretar de stat in MAI, a atentionat autoritatile locale sa intre in regim de permanenta cand vin ninsorile

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Catalin Chiper, a atentionat autoritatile locale sa intre in regim de permanenta, la inceputul saptamanii viitoare, perioada in care sunt asteptate fenomene meteo deosebite, in special ninsori.

“Zilele viitoare vor aparea fenomene meteo deosebite. Din momentul in care se vor emite avertizarile ANM, o sa va rog sa intrati in regim de permanenta, impreuna cu comitetele judetene pentru situatii de urgenta pentru protejarea vietii oamenilor si furnizarea in conditii optime a serviciilor pentru populatie. Vom discuta masurile care se impun pentru fiecare judet in parte”, a declarat Catalin Chiper.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-a reunit, vineri dupa-amiaza, in comandament de iarna, prilej cu care ministrul Radu Stroe a atentionat prefectii sa fie pregatiti pentru precipitatiile sub forma de ninsoare care urmeaza sa se instaleze peste Romania la inceputul saptamanii viitoare, respectiv luni, marti si miercuri.

Conducerea ANM a atentionat ca, incepand de duminica, ar putea fi emisa o avertizare de ninsori, iar luni de Cod Galben, temperaturile urmand a scadea pana la minus 5 grade Celsius in Capitala.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) va emite, duminica, o informare privind evolutia fenomenelor meteo in zilele de luni, marti si miercuri si nu se exclude posibilitatea ca luni sa fie emis Cod Galben de zapada pentru zona de nord, centru si vest si marti si miercuri pentru sud. 

Afla aici detalii