Catalin Ivan confirma nemultumirile social democratilor: Lucrurile nu mai pot continua asa in USL

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, ia in calcul o posibila rupere a USL, varianta lansata de vicepresedintele social democratilor, Gabriela Firea.

“Este o opinie personala a unui lider al Partidului Social Democrat, dar o opinie care nu este singulara in PSD. Sunt foarte multe nemultumiri legate de modul in care functioneaza Uniunea Social-Liberal si parteneriatul cu liberalii. Noi credem ca lucrurile trebuie sa se schimbe in perioada urmatoare, pentru ca USL are foarte multe obiective de indeplinit pana in 2016.

Este un semnal tras de doamna Gabriela Firea, un semnal important pentru colegii liberali, acela de a ne aseza la masa, de a lamuri toate problemele pe care le avem de lamurit, pentru ca altfel USL pare ca se indreapta in directia asta. Clar lucrurile nu mai pot continua asa”, a declarat Catalin Ivan pentru pesurse.ro.

In ultima vreme, liberalii considera ca partenerii de guvernare nu ii ofera destul sprijin politic prezidentiabilului USL, Crin Antonescu. In aceste conditii, vicepresedintele PNL, Florin Turcanu, a anuntat ca va propune la prima sedinta a conducerii partidului solutia organizarii unui congres extraordinar al USL la care PSD, PC si UNPR sa reconfirme ca il sprijina pe Crin Antonescu ca si candidat unic la presedintie.