CATALIN IVAN: Imi voi CASTIGA in INSTANTA dreptul de a fi membru PSD si de a CONDUCE Organizatia PSD Sector 1

Europarlamentarul CATALIN IVAN sustine ca isi va recastiga in instanta dreptul de a fi membru PSD si de a conduce Organizatia PSD Sector 1.

“Situatia mea nu se schimba absolut deloc, in afara de faptul ca sunt un caz unic in istoria partidului si a politicii din Romania — sa fiu exclus de patru ori intr-un interval de cateva luni de zile pe singurul motiv ca mi-am anuntat candidatura la viitorul Congres, oricand ar fi el, pentru functia de presedinte al partidului. (…) Eu imi voi castiga dreptul de a fi membru PSD si de a conduce Organizatia PSD Sector 1 in instanta, pentru ca deciziile luate de Victor Ponta au fost decizii abuzive, in afara Statutului si atunci, in instanta, bineinteles ca mi se va da dreptate si imi voi recastiga acest drept. Eu nu plec din PSD, cel care va pleca din partid si va pleca intr-un mod rusinos este chiar Victor Ponta”, a declarat Ivan, informeaza Agerpres. 

CITESTE SI: VICTOR PONTA va fi dat in judecata de un fost lider al PSD

Catalin Ivan a afirmat ca Statutul PSD are valoare de lege si ca presedintele partidului, Victor Ponta, “a dizolvat o organizatie intreaga”.

“Domnul Ponta a dizolvat o organizatie intreaga si peste 160 de oameni care au muncit in partid si-au pierdut functiile doar ca aceasta excludere a mea sa fie posibila. Victor Ponta, ca sa ma elimine pe mine, a sacrificat inca 160 de oameni, membri de partid, care nu aveau absolut nicio vina. (…) in democratie, sunt niste lucruri foarte simple care trebuie respectate. in momentul in care inregistrezi partidul la Tribunal, il inregistrezi cu un Statut. Statutul respectiv are valoare de lege. Victor Ponta nu poate sa conduca partidul altfel decat cum prevede Statutul. Deci sunt niste reguli foarte clare, pe care nu are voie sa le incalce, nici el si nici altcineva, daca traim in democratie. Daca nu traim in democratie si e dictatura, asa cum si-ar dori el, da, atunci sunt cu totul si cu totul altele regulile”, a mai spus eurodeputatul.

CITESTE SI: Organizatia PSD Sector 1 Bucuresti a decis EXCLUDEREA din partid a lui CATALIN IVAN

Totodata, Ivan a sustinut ca, in opinia sa, Victor Ponta “conduce un partid de care ii este frica”.

“Daca nu as fi reprezentat un pericol pentru Victor Ponta, nu s-ar fi chinuit atat. Numai ca lui Victor Ponta nu ii este frica de mine personal, ii este frica de absolut oricine indrazneste sa ia in calcul vreo eventuala candidatura la vreun Congres. Absolut oricine il va contracandida pe Victor Ponta ii va crea acestuia o foarte mare problema, pentru ca partidul nu il mai doreste. Oamenii din partid care vor veni la Congres n-ar mai vota pentru Victor Ponta in niciun caz. Victor Ponta conduce un partid de care ii este frica. Singurul lucru logic si civilizat pe care ar putea sa il faca ar fi sa isi dea demisia si sa plece. (…) Recunosc ca am facut o foarte mare greseala ca l-am sustinut, in 2010, sa iasa presedintele partidului”, a conchis Ivan.

Organizatia PSD Sector 1 a decis, miercuri, excluderea din partid a eurodeputatului Catalin Ivan.

Sursa foto www.realitatea.net