Catalin Ivan: Noul acord cu FMI nu va aduce noi taxe si impozite

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat ca noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe si impozite, asa cum s-a speculat in presa in ultima perioada.

Ivan sustine ca zvonurile nu sunt decat “intoxicari care nu provin din surse oficiale” si a explicat ca se va majora doar acciza la alcool si se va introduce taxa pe produsele de lux. 

“Contrar tuturor intoxicarilor aparute in spatiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite, altele decat cele legate de acciza la alcool si introducerea celei pe produse de lux. Din aceste motive, romanii nu au de ce sa isi faca griji. Prin aceste masuri vrem sa continuam procesul de crestere economica si de sporire a credibilitatii Romaniei pe pietele financiare internationale, precum si in fata investitorilor straini. Informatiile vehiculate in ultima perioada in spatiul mediatic cu privire la presupusul continut al Scrisorii de intentie catre FMI nu provin din surse oficiale si astfel ele nu pot fi confirmate. Pana in acest moment, proiectele Scrisorii de intentie si cel al Memorandumului cu FMI nu sunt inca documente publice”, se arata intr-un comunicat de presa al europarlamentarului.

Catalin Ivan a atras atentia asupra gravitatii faptului ca presedintele Traian Basescu si PDL au preluat o infirmatie neverificata si au dezinformat opinia publica. 

“Este extrem de grav ca cei de la PDL si Traian Basescu au preluat aceste informatii neverificate si au dezinformat cu discernamant opinia publica! Din pacate, deja ne-am obisnuit cu aceste iesiri, adevarate lectii de ipocrizie. Dupa ce in 2010, presedintele le spunea pensionarilor ca toate veniturile trebuie impozitate, acum vine si preda lectii economice guvernului. Traian Basescu si PDL sunt ultimii in masura sa vorbeasca despre masuri economice si fiscale, ei fiind artizanii unora dintre cele mai mari cresteri de taxe din Romania ultimilor ani, precum majorarea TVA la 24%!”, a mai spus Catalin Ivan.

Foto: Realitatea TV