Catalin Ivan nu vede oportun ca Ioana Basescu sa fie audiata in Parlament

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat ca nu vede oportun ca Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, sa raspunda intrebarilor subcomisiei create in Parlament, in urma scandalului privind creditul luat de aceasta de la CEC.

“Nu vad oportuna venirea doamnei Basescu la Parlament (…) Nu-i obligatoriu sa o cheme, e obligatoriu sa dea explicatii cei din conducerea bancii. Nu stiu daca e oportun sa fie chemat clientul bancii. Pana la urma, si-a urmarit interesul, ca orice privat. Cei care au dat creditul trebuie sa spuna de ce au dat in conditii atat de avantajoase”, a spus europarlamentarul pentru Ziare.com.

“Sunt pentru transparenta totala, mai ales cand vorbim de institutii din subordinea statului. CEC e o banca de stat care se supune controlului Parlamentului. E si democratic sa se verifice activitatea CEC, iar daca sunt suspiciuni legate de credit, ca nu au fost date in conditii legale, ca negocierea a fost in conditii proaste pentru banca si buna doar pentru Ioana Basescu, e firesc si nu am nimic de comentat, cred ca oricine ar trebui sa raspunda la intrebari, inclusiv doamna Basescu, dar nu ca inculpat, invinuit.

N-o suspecteaza nimeni de nimic pe doamna Basescu, doar de faptul ca a negociat suspect de bine un contract cu o banca de stat, in conditiile in care tatal e presedintele Romaniei si l-a sunat pe ministrul de Finante sa nu-l schimbe pe directorul bancii.

Putea sa nu fie Ioana Basescu, sa fie oricine altcineva care sa negocieze in conditii atat de bune un credit cu o banca de stat, in conditiile in care nu se dau nici credite, si daca iei un credit, il iei in conditii foarte dezavantajoase pentru tine, doar in avantajul bancii. Sunt foarte multe semne de intrebare, doamna Basescu poate sa raspunda sau poate sa nu raspunda, dar directorii bancii sunt obligati”, a mai comentat Ivan.