CATALIN IVAN: Sunt mai HOTARAT ca oricand sa CANDIDEZ la presedintia PSD. Congresul este IMPOSIBIL de evitat

Europarlamentarul PSD CATALIN IVAN a declarat, vineri, ca este “mai HOTARAT ca oricand” sa candideze la sefia PSD, el aratand ca isi mentine ideea anuntata anterior privind promovarea proiectului sau de conducere a partidului chiar daca in martie a fost convocat Consiliul National, nu un congres.

Intrebat daca, in conditiile in care BPN al PSD a decis ca in luna martie sa nu mai convoace congresul partidului, ci doar Consiliul National, isi mai mentine ideea anuntata anterior de a propune in PSD un proiect pentru conducerea partidului, CATALIN IVAN a raspuns: “Mai hotarat ca oricand”, potrivit Mediafax.

CATALIN IVAN si-a exprimat speranta ca atat VICTOR PONTA, cat si LIVIU DRAGNEA inteleg faptul ca nu se poate ca acest congres sa fie evitat, in conditiile in care si-au depus mandatul si asigura o conducere interimara a partidului.

Citeste si: CATALIN IVAN: SANCTIONAREA mea nu s-a pus in discutie in CExN al PSD

“In primul rand, este imposibil de evitat congresul. Faptul ca va fi Consiliu National in martie, din punctul meu de vedere, este tarziu, dar e bine si atunci ca va avea loc. Dar consiliul va stabili data congresului, pentru ca asa cum au spus cei doi lideri, avem acum la conducerea PSD o conducere interimara, care asigura buna functionare a partidului pana la congres”, a spus Ivan.

El a precizat ca actuala conducere a PSD nu poate sta in interimat pe perioada nedeterminata sau pana in 2017, asa cum sustinea presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea.

“Nu exista interimat pe perioada nedeterminata sau pana in 2017. Nu poate sa fie . Am avut alegeri, am pierdut, trebuie sa fie congres”, a spus Ivan.

“Eu cred ca sunt oameni responsabili si inteleg foarte clar ca nu se poate fara congres si ca toate deciziile importante de modificare a Statutului si de schimbare a regulilor interne de functionare se fac prin votul celor delegati la congres. Nicio alta schimbare nu poate fi facuta informal”, a mai spus Ivan.

El a subliniat faptul ca Statutul poate fi modificat doar prin congres, respectiv prin decizia congresului.

“Nu exista decizii informale de modificare a Statutulul. Este ca si cum ai spune ca schimbi Constitutia Romaniei la o cafea, intr-o comisie obscura de undeva din Parlament. Deci domnul Dragnea este liber sa vina cu propuneri, poate sa faca ce comisie doreste, sa o conduca, dar votul il vor da membrii de partid delegati la congres. Pana atunci vor putea si alti colegi sa vina cu propuneri”, a spus Ivan.

Citeste si: CATALIN IVAN a anuntat ca ar putea candida la PRESEDINTIA PSD. Replica lui LIVIU DRAGNEA

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a sustinut, joi, ca deciziile de reforma ale PSD ce urmeaza a fi dezbatute la Consiliul National din martie vor putea fi puse in practica fara ca Statutul sa fie in mod legal modificat si adoptat procedural de congres, fiind vorba de decizii asumate ale PSD.

Dragnea a precizat, tot joi, ca va coordona personal comisia care va modifica statutul partidului.

“In primul rand, este imposibil de evitat congresul. Faptul ca va fi Consiliu National in martie, din punctul meu de vedere, este tarziu, dar e bine si atunci ca va avea loc. Dar consiliul va stabili data congresului, pentru ca asa cum au spus cei doi lideri, avem acum la conducerea PSD o conducere interimara, care asigura buna functionare a partidului pana la congres”, a spus Ivan, pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca actuala conducere a PSD nu poate sta in interimat pe perioada nedeterminata sau pana in 2017, asa cum sustinea presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea.

“Nu exista interimat pe perioada nedeterminata sau pana in 2017. Nu poate sa fie . Am avut alegeri, am pierdut, trebuie sa fie congres”, a spus Ivan.