CATALIN IVAN: TRAIAN BASESCU este un MINCINOS

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, joi, ca nu are nicio fundatie cu Daciana Sarbu sau cu alt membru al PSD si ca, prin afirmatiile pe aceasta tema, presedintele Traian Basescu s-ar dovedi “mincinos”.

„Nu am nicio fundatie cu Daciana Sarbu sau cu alt membru al PSD si nu sunt membru in absolut nicio fundatie sau organizatie, nici membru, nici membru fondator. Nu am nicio fundatie si nicio organizatie”, a spus Ivan, pentru MEDIAFAX. El a aratat ca, in conditiile in care presedintele Traian Basescu, in calitate de sef al statului, primeste informatii de la serviciile secrete si, totusi, face astfel de afirmatii, dovedeste ca ar fi „un mitoman cu acte in regula”.

„Traian Basescu are acces la informatii si primeste informatii de la servicii, deci nu poate fi suspectat ca nu are informatii. El dovedeste acum, la sfarsit de mandat, ca este un mitoman cu acte in regula, mai pe scurt ca e mincinos”, a mai spus Ivan. Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca premierul Victor Ponta ar vrea sa dea vila RA-APPS din Snagov, renovata, europarlamentarilor Catalin Ivan si Daciana Sarbu pentru sediul unei fundatii, el precizand ca nu a cerut o vila anume, ci o locuinta de serviciu si birou, asa cum prevede legea.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Nu am primit raspuns de la Guvern privind cererea de ATRIBUIRE a unei LOCUINTE, dar n-o sa fiu in STRADA 

”Eu nu am cerut o vila anume, eu am cerut o locuinta de protocol si un birou, asa cum scrie legea. Legea mai scrie ceva, ca presedintele in functie nu are voie, la terminarea mandatului, sa ramana in locuinta pe care a avut-o ca presedinte decat doua luni. Eu de asta am cerut”, a spus Traian Basescu, intr-o emsiune a postului B1 TV, despre afirmatia premierului potrivit careia nu i se va acorda casa de la Snagov, ca locuinta de serviciu, dupa terminarea mandatului.

Basescu a continuat: ”Nu stau cu caciula in mana la Ponta ca si cum mi-ar da o casa din cele sapte ale lui. Nu sunt casele lui, este un protocol care trebuie respectat pentru asigurarea securitatii presedintelui, pe timpul vietii”. Presedintele a adaugat ca, din ceea ce a inteles, premierul vrea sa dea la o fundatie ”nu stiu ce vila pe care au reparat-o ei pe la Snagov”. ”Ei mint, am inteles ca as fi cerut eu doua vile. Nu am cerut nici vila, nici nimic, ci locuinta de protocol, exact cu formularea din lege, spatiu de birou si atat”, a comentat Basescu.

”Eu am inteles ce face Ponta, ca a zis ca da la o fundatie. Am inteles ca europarlamentarul Ivan a facut la Bruxelles o fundatie cu Daciana Sarbu si inteleg ca Ponta vrea sa dea lui Ivan si Dacianei Sarbu aceasta vila, pentru sediul fundatiei”, a mai sustinut el. Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca discutia despre “palatul lui Basescu” se inchide, el aratand ca a respins propunerea RA-APPS de a i se da sefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmand sa fie dat in folosinta unei fundatii.

“Discutia e solutionata pentru ca am primit mai multe solicitari de la fundatii. Am respins acea propunere a RA-APPS (privind casa de la Snagov n.r.) si am discutat cu secretarul general zilele acestea. Sambata, nemaifiind zi de campanie electorala, o sa ma vad cu mai multe fundatii care promoveaza performanta si una dintre ele probabil ca va primi acea proprietate imobiliara in folosinta gratuita chiar saptamana viitoare. Deci discutia despre palatul lui Basescu se inchide”, a spus Ponta. El a aratat ca i se va gasi o locuinta lui Basescu, dar una modesta.

“Daca are mare nevoie de o locuinta, o sa-i gasim o locuinta (….) mai modesta. Acea vila mi s-a parut o jignire la adresa romanilor care au avut foarte mult de suferit in mandatele domnului Basescu si nu poti sa-i dai un premiu unuia care si-a batut joc de romani”, a spus Ponta. Duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu a primit un raspuns de la Guvern privind cererea sa de acordare a unei case dupa incheierea mandatului, precizand ca, daca ar sta in locuinta din strada Mihaileanu, s-ar crea un disconfort pentru ceilalti locatari, care ar fi verificati zilnic de Serviciul de Protectie si Paza.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU ii cere o CASA lui VICTOR PONTA. Unde vrea sa locuiasca presedintele

Seful statului a tinut sa faca o serie de precizari privind cererea sa pentru o locuinta dupa terminarea mandatului.

“Eu am vazut framantarile astea ca presedintele merge cu elicopterul, ca presedintele are locuinta de protocol, ca presedintele se cazeaza in vilele protocolului de stat. Vreau sa stiti ca acest inconfort al utilizarii altor mijloace este urias si pentru mine. Spre exemplu, ori de cate ori merg cu masina, se merge cu o coloana si nu ma simt bine deloc cand vad ca toate masinile sunt bagate in sant ca sa treaca coloana mea. Daca ma cazez intr-un hotel – si mi s-a intamplat lucrul asta – nu ma simt bine deloc cand vad ca toti oamenii care intra in acel hotel sunt legitimati, se uita ofiterii SPP la ei, ii verifica. Deci sunt niste lucruri care iti creeaza un disconfort”, a explicat Basescu.

El a spus ca, daca ar locui in casa din strada Mihaileanu, unde este un bloc cu 9 familii, ceilalti locatari “ar intra intr-un proces de verificare zilnica, cand intra, cand ies, cand le vine un musafir, cand le pleaca cineva din casa”. “Mi-ar crea si mie un disconfort pentru ca stiu ca oamenii aceia ar fi supusi unui sistem de control, care decurge din obligatiile SPP in protejarea unui demnitar. Deci aici e singura chestiune”, a subliniat Basescu.

Intrebat ce va face, Traian Basescu a replicat: “Cu siguranta n-o sa fiu in strada”.

Premierul Ponta a anuntat recent ca Guvernul a primit din partea presedintelui Traian Basescu o solicitare privind atribuirea unei locuinte, cerere care se afla in lucru, adaugand: “nu cred ca suntem in pozitia sa acordam o resedinta foarte luxoasa”. Fostii sefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vietii a unei resedinte.

Sursa foto: realitatea.net