CATALIN IVAN: VICTOR PONTA este o problema pentru ROMANIA in exterior

Premierul VICTOR PONTA trimis in judecata pentru un dosar de coruptie este o problema a Romaniei in fata tuturor partenerilor externi, iar PSD i-a propus lui KLAUS IOHANNIS iesirea din blocaj prin numirea unui nou prim-ministru social-democrat, afirma europarlamentarul PSD, CATALIN IVAN intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Ziare.

„Este o problema pe care o are Romania in fata tuturor partenerilor externi. Oricat de performant ar fi Guvernul, oricat de bun ar fi VICTOR PONTA  ca prim-ministru, problema exista si afecteaza Romania”, a declarat europarlamentarul PSD.

CATALIN IVAN s-a referit si la relatia reala dintre PSD si UNPR, una de tatonare in acest moment: ” Relatia este una de tatonare acum. Si in PSD, si in UNPR sunt doua curente de opinie, unii care spun ca ar fi in avantajul unuia sau altuia dintre partide sa mearga pe liste comune sau ar fi mai avantajos separat, urmand apoi sa vedem cine intra, cine nu intra in Parlament, daca trebuie facuta o alianta.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU ARE O PREFERINTA SURPRIZA CAND VINE VORBA DE SEFIA PSD

Eu cred ca in democratie un partid parlamentar e un partid care isi castiga singur voturile, nu merge pe listele altui partid. Daca UNPR vrea sa se consacre pe scena politica, trebuie sa mearga singur in alegeri. Sigur ca avem cam acelasi electorat, dar fie fuzionam, fie mergem separat si vedem fiecare pe cine convinge si cate voturi ia. Nu ma incanta ideea de liste comune. Dar vedem cum vor merge discutiile cu UNPR si din interiorul UNPR”, a mai spus CATALIN IVAN.

Sursa foto: realitatea