CATALIN IVAN: VICTOR PONTA nu ar mai trebui sa candideze la sefia PSD

Presedintele PSD, VICTOR PONTA, ar trebui sa nu mai candideze la congres pentru un nou mandat la sefia partidului, considera europarlamentarul social-democrat CATALIN IVAN, liderul PSD sector 1.

CATALIN IVAN sustine ca exista in prezent o tensiune si “o nemultumire fireasca” in PSD, dupa pierderea unei batalii foarte importante — alegerile din 16 noiembrie 2014 si a comparat actuala perioada cu cea din iarna anului 2009 — 2010, cand fostul lider al PSD, MIRCEA GEOANA, a pierdut prezidentialele, dar a candidat totusi pentru un nou mandat la presedintia partidului.

“Eu imi aduc aminte de momentul 2009—2010, cand MIRCEA GEOANA a pierdut alegerile prezidentiale, desi la o diferenta mica, pe o greseala personala. In mare parte, partidul si-a facut atunci datoria, ca si acum. Acum PSD a luat 40% in primul tur, un rezultat foarte bun. Atunci l-am condamnat pe MIRCEA GEOANA, ca nu si-a dat demisia si ca a candidat la congres pentru un nou mandat, pe principiul ca, daca ai pierdut alegerile, pleci acasa. (…) Partidul sa vina cu o alta oferta in fata celor care deja au spus ‘nu’. Varianta de a veni cu aceeasi oferta in fata celor care te-au refuzat o data, este deja perdanta din start.

 

CITESTE SI: CATALIN IVAN: EXCLUDERILE din PSD au fost FORTATE si INCORECTE 

Am crezut atunci ca VICTOR PONTA era o alternativa si era clar o alternativa. Si acum, daca m-as intoarce in 2009, tot cu VICTOR PONTA as fi votat, tot pe el l-as fi sustinut. (…) Cert este ca am avut un congres liber. Atunci l-am condamnat pe MIRCEA GEOANA, si spun si acum, ca a gresit ca a mai candidat pentru un nou mandat. Acum nu pot sa-i spun lui VICTOR PONTA ca face bine ca nu-si da demisia. VICTOR PONTA din 2012, asa cum il stiam eu atunci, si-ar fi dat demisia. Era de parere atunci VICTOR PONTA, ca multi din generatia noastra, ca nu poti pierde alegerile si sa continui sa conduci partidul. Ce s-a intamplat cu VICTOR PONTA de atunci, cum a ajuns sa fie Victor Ponta de acum, nu ma intrebati pe mine, imi scapa. VICTOR PONTA de atunci stiu unde s-a pierdut, s-a pierdut undeva pe drum”, a declarat CATALIN IVAN la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, VICTOR PONTA ar fi fost un presedinte de partid foarte bun, daca nu ar fi preluat guvernarea in 2012 si nu l-ar fi lasat pe Liviu Dragnea sa se ocupe de treburile de partid.

“Proiectul prin care VICTOR PONTA trebuia sa se ocupe de presedintia Romaniei s-a incheiat. De ce am ajuns aici? (…) Sunt foarte multe intrebari care isi vor gasi raspunsul intr-o analiza interna a partidului. Cred ca VICTOR PONTA este un om politic nu numai tanar, ci si valoros, care poate sa aiba viitor in continuare. Nu inteleg de ce acum face ceea ce condamna in 2010”, a spus CATALIN IVAN, care a reamintit ca va candida la sefia PSD, la viitorul congres al partidului.

CITESTE SI: CATALIN IVAN: KLAUS IOHANNIS este un presedinte jucator. PSD este intr-o situatie dificila 

Presedintele PSD sector 1 a tinut sa sublinieze ca discutia se poarta gresit pe persoane, pentru ca PSD trece printr-un moment dificil.

“Ii transmis lui LIVIU DRAGNEA ca, atunci cand face analizele, sa stie ca PSD sector 1 si-a facut datoria. (…) VICTOR PONTAeste un premier bun, dar este vorba despre cum va ajunge PSD la alegerile din 2016. Partidul acesta va fi pregatit sa duca lupta cu PNL, cu un presedinte care este sustinut acum de 70 %.? (…) Suntem pregatiti sa ducem lupta asta in continuare? O ducem, daca partidul hotaraste sa ducem batalia asta in continuare, o duce cu PNL si cu IOHANNIS. O alta varianta este ca PNL sa faca o noua majoritate, asa cum vin semnale din partea dreptei, cu UNPR sau cu cei nemultumiti, care pleaca prin excluderi si sa pierdem guvernarea. Este cel mai prost scenariu. Al treilea scenariu ca PSD sa ramana la guvernare intr-o formula cu PNL — o vehiculase Robert Negoita la un moment dat dupa care a tacut — prin care cei mai buni de la PSD, PNL sa faca un guvern pana in 2016, sa se asigure stabilitate si in 2016 sa vedem care din partidele de pe scena politica are mai multa aderenta. (…) Pana atunci nu am fi in razboi direct cu KLAUS IOHANNIS”, a opinat IVAN.

Potrivit acestuia, nu era momentul ca in PSD “sa se taie capete”.

“Dai afara un fost presedinte de partid, nu se intampla nicaieri lucrul asta. Am fost total impotriva lui MIRCEA GEOANA, total cu VICTOR PONTA, nu am o relatie de niciun fel cu MARIAN VANGHELIE. Marian Vanghelie a fost ultimul care m-a dorit la sectorul 1, ca deranjam acolo niste lucruri. (…) Dar cum sa dai afara trei membri de partid importanti, mai ales ca nu mi-a fost clar de ce. Acum e clar ca cei dati afara nu vor sta cu mainile in san. E o copilarie sa crezi ca dai afara un lider al partidului si el placa acasa, se va apuca de gradinarit. (…) Trebuie sa incetam sa vopsim gardul, sa spunem cine suntem”, a afirmat presedintele PSD sector 1.

Sursa foto: realitatea.net