CATALIN PREDOIU: Am deja peste de 200.000 de SEMNATURI pentru candidatura la prezidentiale

Predoiu, scrisoare catre Ponta: V-ati construit un atac politic pe seama religiei. Rusine, domnule Ponta!

Candidatul oficial al PDL la alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, a anuntat miercuri seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca are deja mai stranse mai mult de 200.000 de semnaturi pentru candidatura sa. 

“Eu am deja semnaturile pentru candidatura si sunt mult mai multe de 200.000… Nu le-a adunat PDL-ul, nu le-am adunat eu, nu am cerut eu adunarea lor, am un grup de suporteri care au inceput sa stranga semnaturi inca din luna februarie”, a spus Predoiu.

Potrivit lui Predoiu, cei care au strans semnaturile sunt oameni de afaceri mici si mijlocii.

Citeste si: MUGUR ISARESCU, pe primul loc in TOPUL INCREDERII – Sondaj INSCOP

“Sunt peste 100 de oameni de afaceri care s-au uitat la discursul meu, au vazut in discursul meu solutii pentru ei, pentru oamenii de afaceri, si s-au pus in miscare. Fac parte din acea patura mica si mijlocie de care Romania are atat de mare nevoie”, a declarat Predoiu, care a mai aratat ca a cerut o verificare compelta a semnaturilor.

Totodata, Predoiu a aratat ca in cazul in care in luna august Alianta Crestin Liberala il va desemna drept candidat pe Klaus Iohannis, ii va acorda acestuia tot suportul pentru a castiga alegerile prezidentiale.

Citeste si: IOHANNIS: Pe 5 august anuntam, oficial, cine va fi CANDIDATUL dreptei la prezidentiale

“Daca va fi domnul Iohannis, voi pune umarul la lupta, voi pune umarul la o victorie pe care mi-o doresc fiindca am ajuns cu totii la concluzia dupa acesti doi ani nenorociti pentru Romania ca Ponta ar fi un pericol la Cotroceni si, daca cele doua partide vor decide altfel, foarte bine, o sa pun umarul sa iasa domnul Iohannis presedinte”, a spus Predoiu.

In ceea ce priveste sondajul care va fi facut pentru desemnarea candidatului Aliantei Crestin Liberale pentru alegerile prezidentiale, Predoiu a aratat ca decizia va fi luata sip e baza altor date.

“Nu e doar o confruntare de sondaje, va fi o decizie politica ce va fi luata si dupa analiza sondajelor, iar sondaj nu inseamna doar cine e primul, cine e al doilea, inseamna si cine ce rezerva are, inseamna si acel profil de candidat, si noi am vazut unul in toamna si vom mai avea inca unul pe masa in curand, inseamna gradul de cunoastere a candidatului, adica notorietatea lui, inseamna deci o analiza in dinamica lucrurilor. Cine va fi ales in urma acestei analize, inclusiv pe baza sondajelor, trebuie sa fie candidatul cu cele mai mari sanse din toate punctele de vedere si aici n-ar strica sa avem niste dezbateri, as participa oricand la astfel de dezbateri”, a spus Predoiu.

De asemenea, Predoiu a declarat ca, in cazul in care Klaus Iohannis va fi desemnat drept candidat pentru alegerile prezidentiale, decizia referitoare la nominalizarea sa ca prim-ministru va fi luata de colegi si ca deocamdata nu are in vedere aceasta functie.

 “Asta vor fi hotari colegii, inclusiv domnul Iohannis, impreuna, in functie de tactica de campanie, nu am alt obiectiv in momentul asta, nu ma gandesc decat la Presedintia Romaniei, nu alerg dupa doua functii si, repet, sunt in PDL la ora asta cel putin cel putin patru-cinci-sase persoane care pot fi prim-ministru, sunt convins ca si in PNL.