CATALIN PREDOIU: Daca LEGEA DEFAIMARII va fi adoptata, o vom contesta la CCR

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU a declarat miercuri ca Partidul National Liberal va contesta la Curtea Constitutionala legea demnitatii daca va fi adoptata de Camera Deputatilor, sustinând ca acest act normativ denota o “mentalitate de tip mafiot”, informeaza Agerpres.

“Acest ‘proiect de lege Dragnea’, promovat in Parlamentul României, este o rusine, denota o mentalitate de tip mafiot, urmareste sa introduca in societate tacerea care s-a instalat de ani de zile in Teleorman sub conducerea aceluiasi domn Dragnea. Nu putem functiona dupa legea Omertei — legea tacerii folosita intre mafioti si impusa comunitatilor in care mafiotii isi desfasoara afacerile. Aceasta societate nu mai poate fi oprita din a-si exprima puncte de vedere, opinii, a critica si asa mai departe. In plus, denota o ignoranta totala a dlui Dragnea pentru ca avem in Codul Civil un capitol, un titlu de fapt, care protejeaza demnitatea, imaginea, viata privata cu mijloace extrem de moderne. Este un titlu care a avut ca model Codul elvetian civil. Nu este nevoie de o astfel de lege. Ea arata o mentalitate de tip mafiot, de tip totalitar”, a sustinut PREDOIU, la Parlament.

CITESTE SI: Deputatii au AMANAT votul pentru LEGEA DEFAIMARII pentru saptamana viitoare. UPDATE

El a spus ca PNL va ataca legea la CCR daca va fi adoptata, deoarece incalca mai multe libertati fundamentale.

“Este de neacceptat si evident ca o vom ataca la Curtea Constitutionala. Vor fi nenumarate motive de neconstitutionalitate pentru ca incalca libertati fundamentale de exprimare, de informare, libertatea presei. (…) Este o mostra de politica expirata”, a adaugat PREDOIU.

CITESTE SI: Reactia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii privind LEGEA DEFAIMARII

Proiectul de lege a figurat miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei. Dupa mai multe dispute intre PSD si PNL, sedinta plenului a fost suspendata.

 Sursa foto: adevarul