CATALIN PREDOIU: De ce depinde CADEREA Guvernului PONTA. E vorba de un efort de echipa

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri seara, la postul B1TV, ca PNL trebuie sa intensifice batalia politica, in vederea constituirii majoritatii parlamentare, intrucat acum detine argumentul, pentru a-i convinge pe ceilalti parlamentari, sa se alature constructiei, prin prisma programului de guvernare, care va fi finalizat saptamana viitoare.

In acest sens, Predoiu a subliniat faptul ca PNL are o datorie fata de electorat, “care nu s-a terminat in noiembrie 2014”, si ca depinde de cat de pragmatic PNL va sti sa lucreze, in urmatoarele doua-trei luni, pentru a reusi sa obtina aceasta majoritate parlamentara.

 “Nu se termina totul odata cu alegerile prezidentiale. Concluzia este ca noi trebuie sa continuam acest maraton, alergarea politica, indiferent cat este de greu si cate obstacole ne apar in cale. Nu e simplu sa construiesti o majoritate, pentru ca, realmente, Romania are nevoie de o altfel de guvernare  – eficienta care sa concretizeze programe si nu doar sa se limiteze la discursuri televizate. Klaus Iohannis insusi este contraexemplul ca se poate castiga si elegent si cu argumente si vazand pe termen lung si avand rabdare. Acum, in plan foarte concret, legat de majoritate, sigur ca nu e simplu si s-a vazut ca nu e simplu sa convingi. Eu cred, insa, ca e momentul ca sa trecem la aceasta munca a noastra, a PNL, de a construi majoritatea catre mai multa rigoare, de la poezie la matematica. E vorba de un efort de echipa. Opozitia nu se face doar la televizor, se face si in Parlament”, a spus Catalin Predoiu.

In acest sens, prim-vicepresedintele PNL a punctat faptul ca aceasta batalie politica “trebuie sa se intensifice si trebuie facuta metodic”.

As vrea sa cred ca razboiul politic sau batalia politica abia acum incepe sau ar trebui sa intram intr-o faza in care intensificam aceasta batalie. Acum avem si un program. Las la o parte ca toate masurile pentru care, de un an de zile, noi l-am criticat, ca a taiat investitiile, acum vad ca vorbeste de investitii. Vedem ca a inceput sa vorbeasca de relaxari fiscale. Dansul nu are program, are numai decizii politice, pe care nu le ia corelat. Aceasta batalie trebuie sa se intensifice si trebuie facuta metodic. Programul il finalizam saptamana viitoare, maine avem intalnire cu sindicatele si patronatele“, a adaugat Predoiu.

CITESTE SI: CATALIN PREDOIU, recomandare pentru VICTOR PONTA: Mai bine vinzi TABLOURI din COLECTIA VALCOV 

In viziunea sa, “exista foarte clar, la mai toate partidele, ideea ca lucrurile s-au schimbat, ca nu mai poti sa te joci cu legea si ca nu mai poti sa calci in picioare idei democratice”.

In construirea acestei majoritati trebuie sa ne inscriem toti liderii PNL, pentru ca e o datorie care nu s-a terminat in noiembrie 2014. Avem o responsabilitate si atunci trebuie sa trecem la un efort mult mai concret, de la poezie la matematica (…) Eu am umblat si prin partid si am vorbit si structurile profunde ale PNL vor la guvernare, si nu din motive exclusiv pragmatice. Exista si aceasta discutie, dar sa stiti ca exista foarte clar, la mai toate partidele, ideea ca lucrurile s-au schimbat, ca nu mai poti sa te joci cu legea si ca nu mai poti sa calci in picioare idei democratice”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL.

CITESTE SI: CATALIN PREDOIU: Nominalizarea lui EUGEN TEODOROVICI la Finante arata ca VICTOR PONTA a ajuns la stadiul IMPROVIZATIILOR

In ceea ce priveste termenul pe care il preconizeaza pentru constituirea majoritatii si inlaturarea prin motiune de cenzura a actualului Guvern, Predoiu a spus ca nu poate avansa termene, insa a asigurat ca nu renunta la lupta.

Depinde si de noi de cat de pragmatic vom sti sa lucram in urmatoarele doua-trei luni. Eu cred ca, daca lucram pragmatic, nu am cum sa dau un termen, dar cred ca se poate misca aceasta majoritate parlamentara, discutand om la om, pe grupuri de parlamentari, convingand ca modelul de dezvoltare, pe care il avem, care sa se sprijine pe acesti trei piloni: pe investitii, locuri de munca si incluziune sociala poate sa creeze o crediblitate pentru un alt Guvern. Tara are nevoie de credibitate pe zona economica. Eu nu renunt si sunt convins ca nici colegii nostri nu renunta la lupta, pentru ca e important ca, in fiecare zi, sa facem opozitie acestui Guvern“, a declarat Catalin Predoiu.