CATALIN PREDOIU despre dosarul ALINEI BICA si sfatul sau pentru KLAUS IOHANNIS

Catalin Predoiu, fost ministru de Justitie si prim-vicepresedinte al PDL, a fost invitat, duminica seara, in studioul televiziunii Digi 24, unde a vorbit despre dosarul in care a fost arestata preventiv Alina Bica, fosta sefa a DIICOT. Predoiu i-a transmis si un sfat presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis, in legatura cu o eventual schimbarea a conducerilor serviciilor secrete din Romania.

Liderul democrat liberalilor a dezvaluit cum a colaborat cu fosta sefa DIICOT Alina Bica in calitatea acesteia de secretar de stat in ministerul sau. Predoiu sustine ca este o foarte buna profesionista si ca a fost surprins de acuzatiile care i se aduc.

“In ultimii doi ani nu am mai vorbit cu Alina Bica. Cred ca la vizita domnului Biden am vazut-o la Cotroceni, a fost foarte multa lume acolo atunci, dar nu am vorbit. E un foarte bun profesionist si a muncit foarte mult in minister. Fiecare raspunde pentru faptele lui”, a precizat Predoiu la Digi24.

CITESTE SI: PREDOIU: PONTA-TARICEANU, tandemul CORUPTIEI si al RECESIUNII ECONOMICE 

El sustine ca stia de amicitia dintre Elena Udrea si Alina Bica, in sensul in care au colaborat in acelasi Guvern. Insa acesta considera ca legea nu este suficient de clara privind relatia care poate exista intre un politician si un magistrat. Predoiu subliniaza ca astfel de relatii tin de aprecierea fiecarei persoane. Trebuie sa fi atent la anturaj care te poate scoate in decor imediat”, a concluzionat Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL i-a transmis si un sfat presedintelui ales Klaus Iohannis privind sefii serviciilor secrete. Acesta a declarat ca daca ar fi in locul presedintelui el nu s-ar grabi sa sa schimbe brusc sefii SRI si SIE, insa a subliniat ca in cazul de fata va fi nevoie de o numire la SIE, unde conducerea este asigurata de un interimar.

“M-as feri sa schimb acum brusc conducerea serviciilor”, a spus Predoiu. El a precizat ca nu exclude o discutie pe tema lansata de directorul SRI George Maior care a vorbit despre o eventuala unire a celor doua servicii intr-o singura structura.

CITESTE SI: Sectia de procurori a CSM va decide luni asupra SUSPENDARII ALINEI BICA din magistratura 

“E o tema care implica foarte multa atentie, o analiza foarte profunda si daca trebuie facut – e un proces care dureaza foarte multi ani. E un subiect care trebuie tratat cu foarte multa atentite. Sunt structuri care lucreaza cu structurile NATO si care asigura siguranta tarii”, a declarat Predoiu pentru sursa citata.

Sursa foto: realitatea.net