Catalin Predoiu, despre modificarile la legea ANI: USL actioneaza nedemocratic

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a atras atentia ca USL actioneaza nedemocratic daca va adopta o lege prin care sa acopere primarii declarati incompatibili si a punctat ca o serie de politicieni care au compromis legea ANI in 2010 ocupa in prezent pozitii importante in USL si in Guvern.

“Prin vocea premierului, PSD si-a anuntat intentia de a scoate retroactiv primarii USL din starea de incompatibilitate si conflict de interese modificand legea ANI. Majoritatea USL actioneaza nedemocratic daca va adopta o lege prin care acopera incompatibilitatile deja existente si deschide poarta conflictelor de interese”, a declarat liderul PDL, citat de Mediafax.

Predoiu a mai spus ca USL derapeaza tot mai mult si risca interese strategice ale tarii, legate de MCV, ceea ce inseamna, in opinia fostului ministru al Justitiei, ca USL nu isi doreste cu adevarat realizarea obiectivelor MCV.

“USL derapeaza tot mai mult si risca interese strategice ale tarii, legate de MCV. Suntem in prezenta unei noi probe care ne indica adevaratele intentii ale USL in ceea ce priveste MCV, mai ales ca politicieni care au compromis legea ANI in primavara lui 2010 ocupa pozitii importante in USL si in aparatul Guvernului. USL nu isi doreste cu adevarat realizarea obiectivelor MCV, pentru ca acestea pun piedica coruptiei si conflictelor de interese. USL nu poate pacali la infinit opinia publica in legatura cu adevaratele sale intentii privind MCV si cheltuirea banului public”, a mai precizat Predoiu.