CATALIN PREDOIU: Grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor activa separat, dar coordonat pana la fuziune

Prim-vicepresedintele PDL CATALIN PREDOIU a declarat, miercuri, ca Statutul noului partid va fi aprobat in CONGRESUL PNL si in CONVENTIA PDL din 26 iulie, iar pana la FUZIUNE grupurile parlamentare vor fi in continuare SEPARATE, dar se vor COORDONA.

“Statutul noului partid va fi aprobat in CONGRESUL PNL din 26 iulie, respectiv Conventia PDL din 26 iulie, respectiv o conventie-congres, o conventie reunita a celor doua partide. Asa cere legea”, a precizat CATALIN PREDOIU, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN) al PDL.

Intrebat daca nu s-a discutat despre STATUT in BPN, PREDOIU a precizat ca proiectul de STATUT va fi prezentat la CONVENTIE.

“Azi am discutat multe lucruri legate de FUZIUNE, de procesul in curs, dar obligatia legala a celor doua partide este sa aprobe in congres. Deci nu are BPN competenta, dupa lege, sa aprobe o astfel de masura. (…) Noi vom veni cu proiectul de STATUT in CONVENTIA PDL si apoi in conventia reunita”, a afirmat CATALIN PREDOIU.

Acesta adaugat ca joi, in jurul orei 10.00, va mai exista “o intalnire de discutii pe prevederile noului STATUT”.

Intrebat cum va functiona partidul in perioada tranzitorie pana in 2017, prim-vicepresedintele PDL a spus ca in prima faza va fi o ALIANTA ELECTORALA, apoi un singur partid.

“Va fi in prima faza o alianta electorala pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE ce va avea un nume anuntat in congresul celor doua partide si apoi, dupa decizia judecatoreasca de aprobare a FUZIUNII, va exista un partid cu un nume, cu o denumire”, a spus PREDOIU.

Referitor la grupurile parlamentare ale PDL si PNL, CATALIN PREDOIU a precizat ca vor activa “separat, dar coordonat pana la momentul fuziunii propriu-zise”. “Ne armonizam deja pozitiile politice”, a punctat el.

Totodata, CATALIN PREDOIU a declarat ca, la momentul conferintei sale de presa, “exista colegi care discuta impreuna cu colegii din Forta Civica despre o posibila fuziune”, iar rezultatele discutiilor ar putea fi comunicate in seara zilei de miercuri sau joi-dimineata.

Sursa foto: realitatea.net