CATALIN PREDOIU: Ideea centrala a GUVERNARII PONTA este MASCAREA REALITATII

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU a declarat, joi, ca ideea centrala a guvernarii Ponta este “MASCAREA REALITATII” pentru obtinerea unei “imagini machiate a personajului politic Victor Ponta”.

CATALIN PREDOIU a precizat ca-si plaseaza declaratia politica sub titlul “Lumea lui Ponta fata-n fata cu realitatea”. “Dupa trei ani de regim Victor Ponta, este limpede pentru orice observator neutru faptul ca ideea centrala a guvernarii Victor Ponta este mascarea realitatii pentru obtinerea cu orice pret a unei imagini machiate a personajului politic Victor Ponta. Ponta a ajuns la putere fara o idee clara despre ce societate vrea sa construiasca, despre ce fel de economie vrea sa construiasca. Si, din aceasta cauza, improvizatia a fost si ramane metoda sa de guvernare”, a declarat prim-vicepresedintele PNL.

CATALIN PREDOIU a adaugat ca, prin ultimele sale actiuni, premierul Ponta doreste sa-si proiecteze “o imagine de luptator contra evaziunii fiscale, o imagine de liberal in politica taxelor, o imagine de promotor al Romaniei in lume”, realitatea fiind insa “diferita”.

“In lumea lui Ponta, romanii o duc mai bine, in realitate, puterea de cumparare a salariilor si pensiilor a crescut nesemnificativ, doar cu cateva procente in timpul regimului sau. In lumea lui Ponta, economia creste. In realitate, investitiile publice totale au scazut cu 7,9% in 2013 si 3,5% in 2014. Cauza acestei situatii este reducerea cheltuielilor de capital, a investitiilor din buget cu 7,5% in 2013 si 4,6% in 2015”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL, citat de Agerpres.

CATA:IN PREDOIU a adaugat ca “in lumea lui Ponta, Ministerul Finantelor Publice a prevazut 44,7 miliarde lei cheltuieli in 2015, cu 24% mai mai mari decat in 2014, premiza fiind cresterea absorbtiei de fonduri europene”.

“In realitate, potrivit ultimei evaluari de primavara a Comisiei Europene, aceste cifre se dovedesc iluzorii. Absorbtia si cheltuirea de fonduri europene au scazut cu aproximativ o treime. Pe trimestrul I au fost 1,3 miliarde fonduri intrate fata de 4,5 (miliarde — n.r.) programate. 2,1 miliarde cheltuite fata de 6 miliarde programate. De ce aceasta politica? Pentru ca Ponta doreste sa isi mentina spatiul fiscal pentru a justifica reducerea TVA. Ceea ce ne conduce catre o alta minciuna. In lumea lui Ponta, stimularea consumului va relansa economia. In realitate, numai investitiile si crearea de locuri de munca pot relansa economia si, pe o baza sustenabila, consumul si nivelul de trai”, a spus CATALIN PREDOIU.

Prim-vicepresedintele PNL a afirmat, totodata, ca “in lumea lui Ponta, vizitele in Golf aduc prosperitate”.

“In realitate, aceste vizite nu aduc nimic economiei, cum nu au adus nici vizitele in China. De ce ? Pentru ca ele nu sunt pregatite, pentru ca nu se incadreaza intr-o viziune clara cu privire la economia Romaniei in perspectiva.(…) Ne-a mai spus domnul Ponta la intoarcere ca a gasit solutia pentru Otopeni si Tarom. Care e solutia, vanzarea prin incredintare directa ? Unde s-a mai dus sa caute capital ca sa promoveze concurenta intr-o astfel de achizitie sau de majorare de capital social ? Ne vom trezi din nou, asa cum ne-am trezit la Cernavoda, cu un singur ofertant pentru ca investitia nu a fost bine pregatita. Vedem aici o alta trasatura a politicii lui Ponta, si anume lipsa de viziune pe termen lung”, a spus Predoiu.

Prim-vicepresedintele PNL a apreciat, de asemenea, ca o alta caracteristica a guvernarii Ponta este “impunitatea ministrilor”.

“Nimeni nu a platit pentru criza manualelor scolare, nimeni nu a platit pentru blocarea sectiilor de votare, nimeni nu a platit pentru cresterea preturilor, nimeni nu a platit pentru cardurile de sanatate. Iata ce inseamna lumea lui Ponta — o fatada de mucava. Iata ce inseamna realitatea guvernarii Ponta — lipsa de viziune, amatorism in guvernare, aroganta si minciuna, lupta contra justitiei si impunitate”, a mai declarat CATALIN PREDOIU.

Sursa foto: machiavelli.ro