Catalin Predoiu: Luneta masinii ministrului Culturii a fost “sparta” de Victor Ponta

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PDL, a declarat ca, in viziunea sa, premierul Victor Ponta este autorul moral pentru distrugerea lunetei masinii ministrului Culturii Daniel Barbu, pentru ca nu a initiat un dialog cu protestatarii, informeaza postul Digi24.

“Va spun eu cine a spart geamul masinii. Domnul Ponta l-a spart. Pentru ca aceasta lipsa de dialog echivaleaza cu tensionarea relatiilor de acolo din strada, intre oameni. Echivaleaza cu ridicarea tensiunii in piata si era inevitabil sa nu degenereze. Asta nu e o scuza pentru cei care au facut gestul in sine, dar exista in drept, si domnul Ponta e jurist, o teorie a cauzalitatii.

Trebuie sa iei din piatra in piatra, din fapta in fapta, fiecare actiune si sa vezi care a fost mobilul, care a fost declansatorul lantului de cauze. Si declansatorul a fost atitudinea premierului. In mod simbolic, piatra care a spart geamul a fost proiectata chiar de la Guven. Si domnul Barbu are aceeasi parte de vina. Nici el nu a discutat cu protestatarii, a fost la televizor, i-a jignit. O atitudine halucinanta pentru un om de cultura”, a spus Catalin Predoiu, la Digi24.

Sursa foto: realitatea.net