CATALIN PREDOIU: MASURILE FISCALE anuntate de premier nu au alt scop decat de a PARJOLI TERENUL in fata adversarului politic

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU sustine ca nu se poate trece la o relaxare fiscala fara imbunatatirea in prealabil a aparatului de colectare si considera ca masurile anuntate de premier nu au alt scop decat de “a parjoli terenul in fata adversarului politic”, potrivit Agerpres.

“Premierul ne critica pentru ca i-am reprosat initial cresterea de taxe si acum ii reprosam scaderea de taxe. Este exact. I-am reprosat ca marind taxele foarte abrupt si substantial pe parcursul anilor 2013 — 2014 a sufocat economia, iar acum ii reprosam ca are intentia sa le scada la fel de brusc si necontrolat riscand sa sufoce nu numai economia, dar si statul in functiunile sale esentiale. Taxele sunt un lucru util, daca imi permiteti, ca si chibriturile, depinde cum le folosesti. Eu cred ca domnul Ponta se joaca in continuare cu aceasta cutie de chibrituri si cineva trebuie sa-l opreasca. Ii reprosam domnului Ponta lipsa de pregatire a unor astfel de masuri, scadere de taxe. Nu poti sa treci la o relaxare fiscala brusca fara sa iti pregatesti in prealabil aparatul de colectare, fara sa imbunatatesti colectarea veniturilor statului. Stim ca la ora aceasta se colecteaza aproximativ 40 la suta din ceea ce se promite”, a spus CATALIN PREDOIU la o dezbatere organizata de PNL pe teme economice cu reprezentanti ai mediului de afaceri.

Citeste si: DARIUS VALCOV: Persoanele cu VENITURI din DREPTURI DE AUTOR vor beneficia de o CRESTERE a castigurilor

El a adaugat ca nu poti sa treci la o relaxare fiscala fara sa ajungi la un rezultat cu reformele structurale, in special in zona companiilor de stat.

“E foarte dificil sa faci reforma structurala in zona companiilor de stat cand acolo dai, spre exemplu, de domnul Ciurel de la Oltenia, care a cadorisit partidul si pe liderii sai cu contracte grase. Domnul Sova stie mai bine la ce ma refer. Nu poti sa treci la o relaxare atat de dramatica a taxelor fara sa imbunatatesti in prealabil combaterea evaziunii fiscale si sa maresti de acolo resursele bugetare. E greu sa intri cu buldozerul in evaziunea fiscala cand acolo dai peste anturajul politic care deturneaza fonduri europene. Toate aceste masuri anuntate de Guvern sunt de fapt o stratagema politica, de aceea le-am abordat politic. Ar fi o pierdere de timp sa stam acum si sa analizam care sunt resorturile, care e viziunea economica a premierului. Ceea ce se doreste este o stratagema prin care viitorul guvern sa aiba dificultati majore in a-si implementa politicile. Este in regula! Ne vom descurca si cu aceasta situatie”, a mentionat prim-vicepresedintele liberal.

Citeste si: DARIUS VALCOV: ACCIZELE si TVA vor fi REDUSE inainte de 2016

CATALIN PREDOIU a aratat ca “fiscalitatea nu este un raliu pe care sa iei viraje pe doua roti, pentru ca riscam sa ajungem in sant”.

“Aceste masuri sunt o manevra riscanta, nechibzuita, masuri pe care domnul Ponta le-a facut si le-a prezentat prin domnul Valcov. Ele nu au alt scop decat a parjoli terenul in fata adversarului politic”, a apreciat Predoiu.