CATALIN PREDOIU: Nu putem face o AGRICULTURA PUTERNICA fara fermier puternic

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU considera ca nu se poate face o AGRICULTURA PUTERNICA fara un fermier puternic, aceasta fiind concluzia la care a ajuns sambata la o intalnire cu fermierii.

“Am avut o intalnire cu fermierii pentru a discuta propuneri, sugestii care sa fie incluse in Programul de guvernare al PNL. S-a degajat din dezbaterile pe care le-am avut o idee foarte clara, si anume ca nu putem face o AGRICULTURA PUTERNICA fara fermier puternic. (…) Problema fundamentala a economiei noastre este lipsa de competitivitate si ea se manifesta si in agricultura si de aceea avem situatia in care producatorii nostri concureaza foarte greu aici, pe piata romaneasca, cu producatori straini si ies foarte putin in exterior cu produse finite. In general, exportul din agricultura este unul de materie prima, cereale, care nu incorporeaza valoare adaugata si nu aduc foarte mult profit”, a afirmat Predoiu, citat de Agerpres.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Avem datoria sa construim o CLASA DE MIJLOC PUTERNICA in AGRICULTURA romaneasca

“Este un atu pe care Romania il are, atu care consta nu numai in bogatia si fertilitatea solului, ci si in traditiile noastre agricole, in talentul fermierilor nostri. Ramane ca si Guvernul sa se dovedeasca la fel de preocupat si de aplicat pentru agricultura in viitor. Am in vedere perspectiva pe termen lung, am in vedere orice fel de guvern. Trebuie sa ne intoarcem privirea catre un domeniu care ar putea sa ridice mult competitivitatea economiei nationale”, a spus Predoiu.

El a adaugat ca este un concept ce ar putea fi o sansa pentru tinerii care s-au consacrat profesiei de fermier.

Citeste si: Iohannis: Romania are nevoie de un nou model de dezvoltare economica, are multe de recuperat

“Trebuie sa vorbim si de stimulente fiscale si de programe de creditare, de stimulente pentru integrarea si comasarea terenurilor. Toate aceste lucruri trebuie puse intr-o viziune pe termen lung si aceasta intalnire cu fermierii nu este una electorala, nu este una de marketing politic, este o intalnire de lucru pentru a construi impreuna o viziune pe termen lung”, a afirmat CATALIN PREDOIU.