CATALIN PREDOIU: Nu RELIGIA domnului Iohannis este problema, ci MENTALITATEA INAPOIATA a domnului Ponta

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, cat crede ca se va miza pe RELIGIE in campania electorala pentru alegeri prezidentiale, Catalin Predoiu a raspuns ca nu este adeptul unei astfel de abordari.

“Nu sunt suporterul unei astfel de abordari, eu respect toti cetatenii romani indiferent de RELIGIE si cred ca drumul pe care a inceput sa mearga domnul Ponta arata cat de mic este la minte. Pentru ca nu-i vorba aici doar de a castiga voturi, e vorba si de a guverna mai departe. Ce o sa le spui daca ajungi presedinte celor care sunt de alta religie decat a ta? Ca nu-i respecti? Noi ne gandim doar pana la momentul alegerilor. Exista o zi dupa alegeri si un sir lung de zile de mandat, pare ca nimeni nu se gandeste la ziua de dupa si nu este valabil doar pe acest subiect. E valabil si pentru calitatile viitorului presedintele, e important sa aduni voturi, sa stai bine in sondaje, dar e esential pentru romani ca cel care ajunge acolo sa stie despre ce-i vorba, sa fi apasat macar o data pe butoanele statului, sa inceapa sa lucreze din prima zi, nu sa asteptam sa bajbaie doi ani pana intelege pe unde se deschid usile in Palatul Cotroceni”, a afirmat prim-vicepresedintele PDL, citat de Mediafax.

Citeste si: Petre Roman crede ca tema religiei din discursul lui Ponta pentru prezidentiale nu ii va dauna lui Iohannis

El a spus apoi ca dezavueaza declaratia lui VICTOR PONTA despre RELIGIE si ca aceasta este la limita discriminarii.

“Dezavuez total aceasta declaratie a domnului Ponta legata de RELIGIE. E la limita discriminarii si provoaca o discutie periculoasa in societate. Societatea noastra este toleranta, situatia drepturilor omului aici este rezolvata, egalitatea intre cetateni e un fapt real, sa nu atenteze domnul Ponta din interes electoral la acest echilibru fin castigat cu greu in anii ‘90 si consolidat in anii 2000”, a mai spus Predoiu.

El a precizat ca problema o reprezinta MENTALITATEA INAPOIATA a lui Victor Ponta, si nu religia lui Klaus Iohannis.

“Vreau sa inchid aceasta problema cu urmatoarea fraza: nu RELIGIA domnului Iohannis este problema, ci MENTALITATEA INAPOIATA a domnului Ponta. E un tanar inapoiat in gandire si stimuleaza negativ discriminari si resentimente. Avem pace sociala in Romania, avem toleranta religioasa, etnica, avem egalitate intre sexe, sa le pastram. Adica, domnul Ponta nu poate face nimic bun pentru Romania, asta e clar, macar sa nu produca pagube in continuare, cum a produs economiei pana acum, cum a produs justitiei pana acum, sa nu produca pagube si echilibrului social, domnul Ponta, cu aberatiile lui”, a explicat Catalin Predoiu.

Citeste si: LAZAROIU: JENANTE aluziile lui PONTA la adresa lui IOHANNIS

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marti, la Craiova, in fata Consiliului National al partidului, reuniune in care si-a anuntat public decizia de a candida la Presedintia Romaniei, ca nu isi doreste sa fie acuzat ca este roman sau ortodox in tara sa.