Catalin Predoiu: PDL cere demisia primului-ministru

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat vineri, dupa decizia data de magistratii ICCJ privind condamnarea lui Relu Fenechiu la 5 ani de inchisoare cu executare, ca PDL cere demisia premierul Victor Ponta, care se face responsabil de subminarea intereselor strategice ale Romaniei, prin mentinerea in Guvern a lui Fenechiu.

“Mentinerea unui ministru suspectat, azi condamnat, in ciuda semnalelor interne si externe numeroase primite de primul-ministru, e dovada de iresponsabilitate politica. (…) In egala masura e responsabil si presedintele Antonescu, care l-a presat sistematic pe primul-ministru sa-l metina in Guvern pe Relu Fenechiu. Ambii au mai dat azi un dos de palma Romaniei, ca in vara lui 2012, si se fac responsabili de subminarea intereselor strategice ale Romaniei, punand un semn de intrebare asupra integritatii Guvernului. Pentru aceste motive, PDL cere demisia primului-ministru”, a spus Predoiu.

Catalin Predoiu a mai precizat ca procesul de aderare la Schengen poate fi afectat pe cale de inductie de aceasta situatie, aratand ca exista consecinte si asupra atractivitatii Romaniei pentru investitii, in conditiile in care Guvernul e resposanbil de prestigiul Romaniei.

Foto: Realitatea TV