CATALIN PREDOIU: PDL va sesiza COMISIA DE LA VENETIA in legatura cu OUG privind primarii

Prim-vicepresedintele PDL, CATALIN PREDOIU, a declarat marti ca Ordonanta de Urgenta privind migratia primarilor reprezinta un derapaj de la normele statului de drept si aratat ca democrat-liberalii vor sesiza Comisia de la Venetia in acest caz.

El a afirmat ca atat premierul VICTOR PONTA, cat si vicepremierul LIVIU DRAGNEA, “demonstreaza perseverenta in comportamentul dictatorial al PSD”.

“Se discuta in sustinerea acestei Ordonante de Urgenta despre o serie de hotarari de guvern prin care primarilor dezertori li se vor aloca fonduri pentru diverse proiecte. Este un fel de mita politica si bugetara pe care guvernul o acorda acestor primari care rup contractul politic cu alegatorii. Este inca o proba a faptului ca mentalitatea PSD este de neschimbat. Bugetul public care trebuie folosit in interes public este subordonat in acest fel intereselor politice ale Partidului Social Democrat”, a declarat Predoiu, la finalul sedintei Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal, se arata intr-un comunicat remis, marti, presei.

Citeste si: ORDONANTA de urgenta privind PRIMARII, pe masa premierului Victor Ponta

Prim-vicepresedintele PDL a catalogat aceste practici ca fiind nedemocratice.

In acest context, potrivit sursei citate, pe langa masurile procedurale legale pentru a ataca ordonanta, PDL va intreprinde si un demers catre COMISIA DE LA VENETIA prin care va semnala derapajele de la normele statului de drept ale Partidului Social Democrat si ale guvernului Ponta.

Pe de alta parte, referindu-se la executia bugetara pe primele sapte luni, CATALIN PREDOIU a spus ca datele arata cauzele recesiunii economice.

“Veniturile bugetare pe primele sapte luni reprezinta 18,3% din PIB, in scadere fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile realizate din TVA reprezinta 4,4% din PIB in primele sapte luni ale anului, fata de 4,7% in primele 7 luni ale lui 2013. Investitiile publice, cheltuielile de capital au scazut cu aproape 30% fata de perioada de referinta a anului trecut. Absorbtia fondurilor europene inregistreaza un minus sever ca urmare a incapacitatii administrative si a coruptiei din guvernarea Ponta”, a adaugat CATALIN PREDOIU.

Democrat-liberalul a mai sustinut ca aceste cifre demonstreaza ca guvernul Ponta nu poate genera increderea necesara investitiilor si ca nu are solutiile necesare pentru cresterea economica.

Citeste si: UDMR nu este de acord cu MIGRATIA PRIMARILOR

“Cat timp Ponta va guverna Romania, vom avea o lipsa de orizont in ceea ce priveste dezvoltarea economica, dezvoltarea afacerilor si crearea de locuri de munca. Indirect este data si o lovitura mediului de afaceri care are nevoie de incredere, de perspectiva si de investitii”, a conchis Predoiu.