CATALIN PREDOIU: PNL propune REDUCEREA TVA la 19 la suta de la 1 ianuarie 2016

In prima etapa a unei viitoare guvernari a Partidului National Liberal (PNL) se poate trece la o serie de masuri de relaxare fiscala, printre acestea aflandu-se si reducerea TVA la 19 la suta de la 1 ianuarie 2016, a declarat sambata prim-vicepresedintele liberal CATALIN PREDOIU, propunerea sprjinita de PNL la functia de prim-ministru.

CATALIN PREDOIU a precizat ca in cazul in care PNL, printr-un Guvern responsabil si credibil, va reusi sa implementeze lucrurile propuse prin programul liberal de guvernare atunci “putem trece intr-o prima etapa la o serie de masuri de relaxare fiscala”.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Cei care sustin PROIECTUL PNL sa ni se alature pentru a SCHIMBA GUVERNUL

“O sa incep cu cele cu un impact mai usor: reducerea taxei pe stalp progresiv, pana la zero, pana la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanti pana la zero pana la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS-ului la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale. In fine, TVA la 19 la suta de la 1 ianuarie 2016. Toate aceste lucruri se poate se implementa daca le facem pe cele din prima parte cu pastrarea macroechilibrelor”, a spus prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU cu ocazia lansarii in spre dezbatere publica a proiectului de program de guvernare al PNL.

Predoiu a adaugat ca masurile de relaxare fiscala avute in vedere de liberali ar conduce la cresterea gradului de conformare voluntara si, implicit, a veniturilor la bugetul statului.

Citeste si: PNL si-a lansat PROGRAMUL de GUVERNARE. Liberalii despre politica FISCALA. UPDATE

“Daca aceasta prima parte, 2015-2016, de reforma accelerata si relansare temperata, este indeplinita putem sa ne punem problema unei a doua etape 2017-2020 de reforma consolidata si relansare consolidata. In ce priveste reforma trebuie sa adoptam o legislatie privind holdingurile, insolventa persoanelor fizice, simplificarea sistemului de taxe si impozite din afara Codului fiscal. Si pe aceasta baza de masuri care sunt adresate economiei reale si administratiei in raport cu economia putem sa facem o cota unica de 16 la suta, CAS la angajator, CAS la angajat, impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, 16 la suta”, a mai declarat prim-vicepresedintele PNL.

Sursa foto: jurnalul.ro